Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az Isofix miért jobb?

Az Isofix miért jobb?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy butaságnak hangzik, de nézegettem törésteszteket és azt láttam, hogy az Isofixes rögzítésű biztonsági ülések szinte nem moccantak el, a biztonsági övesek pedig előrefelé nyúltak valamennyit. Ha ütközéskor az ülés totál le van rögzítve, akkor a benne ülőre nagyobb erő hat és nagyobbat rándul, mintha együtt mozogna picit az üléssel, amely kicsit előremozdul, mert az öv nem annyira stabilan köti le. Övvel bekötve nem jobban elnyeli az ütközés súlyát a kicsit megnyúló öv? Ami viszonyt isofixel teljesen a benne ülőre terhelődik és nagyot rándul. Azt értem, hogy az öv miatt oldalra is kimozdulhat, ami tényleg nem jó, de én most az előrefelé mozdulatra gondolok.
2015. dec. 30. 16:45
 1/1 anonim ***** válasza:
Jó a gondolatmeneted, de ha előremozdul az ülés, akkor a gyerek nekicsapódhat az első ülésnek, vagy be is szorulhat a roncsok közé. Legjobb, ha mindenki a helyén marad.
2015. dec. 30. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!