Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lengés csillapító hiba miatt...

Lengés csillapító hiba miatt lehet remegési probléma az autóval?

Figyelt kérdés
Amikor fekvőrendőrön hajtok át vagy kátyúsabb dombosabb út akkor "szisszen" a lengés csillapító, és mivel 70-80 tól kb 100 ig remeg az autó lehetséges e hogy ez a hiba miatt van? Mivel a féltengely és pár kormánnyal kapcsolatos alkatrész ki lett cserélve tényleg nem tudom mi okozhatja.
2015. dec. 27. 20:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem első blikkre:kerék kiegyensúlyozatlanság vagy félre (kockásra) kopás.

Azért lehet lengéscsillapító is, de csak akkor, ha valahol, valami nem stimmel.

Próbálj kerékcserét, hátsót előre. Változik valami?

Esetleg féltengely csukló kopás, ez csak tipp...

2015. dec. 27. 20:54
 2/6 anonim ***** válasza:

A remegő autó az inkább gumi és felni probléma, egy centrírozás segítene rajtuk vagy csak szimplán megnézetni egy gumissal. Vagy motortartóbak illetve lendkerék is okozhat még ilyen problémát, de ezek inkább egy adott fordulattól függően nem pedig sebességfüggően.

A lengéscsillapítóra elég ránézni ha ereszti az olajat akkor kuka.

2015. dec. 27. 20:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Lehet!

Minél többet mész rossz gátlókkal annél inkább kagylósra kopik a gumi, de amíg nem kopik kagylósra addig is sokat "leng" a felfüggesztés és ha egyszerűbb felfüggesztés akkor közben változhat a kerékdölés is, és a hullámzó kerékdölés az okozhat remegést.

Legrosszabb mikor kagylósra kopottmár a gumi akkor aztán tud remegni...

2015. dec. 27. 21:03
 4/6 A kérdező kommentje:
1 hónapos gumik, és az előzőekkel is csinálta. Kerekek centrírozva vannak. féltengely csuklók is cserélve lettek.
2015. dec. 27. 22:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Vidd el az autót egy lengéscsillapító ellenőrzésre. Nekem szintén új gumiknál, a telók hibája okozta a rázkódást, bár az enyémen már kézzel lökdösve is érezni lehetett, hogy gyengék. Kapott 4 Kayaba gátlót és azóta nincs gondom.
2015. dec. 27. 22:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Az első futóművet is átlehetne vizsgálni. Kerék összetartást. Nekem már volt ilyen bajom.
2015. dec. 28. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!