Nem világítanak elől a helyzetjelző lámpák. Mitől?
Figyelt kérdés
Tegnap cseréltem ki őket ledesre,minden oké volt,szépen világítottak,ma beülök a kocsiba és egyik se világít. Visszatettem a régieket,azokkal se világít. A biztosítékokat átnéztem,nem találtam rosszat. Mi lehet a gond?2015. dec. 24. 11:53
1/11 anonim válasza:
Milyen autó? Can bus rendszerű az elktromos hálózata?
2/11 A kérdező kommentje:
Seat Toledo III, olyan mint az Altea csak van egy púpja hátul. :) 2005-évjárat. Hogy Can Bus-os e arról lövésem nincs.
2015. dec. 24. 12:07
3/11 anonim válasza:
Gondolom az izzócsere alkalmával áramtalanítottad a lámpákat. Csak mert a Can bus rendszer ha kiégett égőt érzékel, elveszi az áramot. És csak gyújtás le és felkapcsolás után adja meg újra. Ez megtörtént? Akkusarut próbáld levenni pár percre. Lehet kódot fog kérni a rádió, az legyen meg, ha ezt megteszed!
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom nem can busos,mert nem így csináltam,tegnap világított mindkettő,aztán lekapcsoltam,ma meg gyujtás ráadás után már láttam a műszerfalon hogy kijelez az a visszajelző ami az izzókat mutatja ha kiég egy. Körbenéztem és az első helyzetjelzők nem égnek,minden más igen. Aksit is cseréltem már régebben,semmi kódot nem kért a rádió.
2015. dec. 24. 12:18
5/11 anonim válasza:
Ha visszajelez a műszerfal, akkor jó eséllyel Can bus rendszerű a kocsid. Próbáld meg az akkusarus dolgot a gyári égők visszarakása után!
6/11 A kérdező kommentje:
kiszedtem az izzókat,megtöröltem visszatettem és világít mindkettő. a fene se érti ezt. lehet a led párára érzékeny?
2015. dec. 24. 12:50
7/11 anonim válasza:
Nem. A Can bus rendszer bizonyos időközönként ellenőrző ciklust hajt végre. Ha nem Can busos az égő, újra el fogja venni az áramot. És kezdheted elölről a szopást.
8/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom,idén nyáron az országútiakat is kicseréltem,mindkettőt,annál nem volt semmi ilyesmi. Hátsó izót is cseréltem már,akkor se volt semmi.
Azért köszi a tanácsokat.
2015. dec. 24. 14:04
9/11 anonim válasza:
Cserélted ezeket, de nem Ledesre gondolom. A baj az, h a ledes izzónak nem akkora az áramfelvétele és az ellenállása sem, mint a normálnak, amire van méretezve a figyelés. Így a rendszer úgy érzékeli, mikor beteszed a ledes izzót, mintha ki lenne égve az égő.
10/11 A kérdező kommentje:
Azóta vettem can-bus-os led izzókat,így is visszajelez kiégett izzónak a műszerfal,de világítás felkapcsoláskor kialszik a visszajelző és égnek az izzók is.
2016. jan. 26. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!