Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a Fordról?

Mi a véleményetek a Fordról?

Figyelt kérdés
Ha van miért gondolod mint ezt? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

2015. dec. 22. 00:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sokan szidják, van aki valamilyen rossz tapasztalat miatt, van aki csak hallotta a hülye F betűs szabályt, de életében nem ült Fordban de azért szidja.

Régebbi, 20-30 éves Fordok is brutál megbízhatóak és rengeteget bírtak, lásd a régi Sierrákat ütötték-vágták, vagy a kis Fiesták, amelyek újabbak kicsivel, de mai napig rengeteg szalad belőlük, pedig sokban még olajat se nagyon cserélnek.

2000-res évektől ugye jöttek az újabb modellek, jött az 1-es Focus, ami nagy durranás volt, és mai napig a használtpiacon az egyik legnagyobb vételnek számít. A 2-ik generációs Mondeo már nem volt olyan sikeres, nem is maga az autó volt a rossz, hanem a TDCI motorok. És innen kezdődött, hogy szidják sokan a Fordot, a TDCI motorok miatt. Könnyen tönkremenő befecskendezők, magasnyomású pumpa, érzékeny turbók, gyenge lendkerekek, és hipp-hopp máris beleszalad fél milla.

Igazából ezekből a Ford gyenge pontja csak a Delphi befecskendező, a többi dolog pont ugyanúgy tönkremegy más dízelnél is, mint a Fordnál, VW-nél is, Opelnél is, mindegy.

Sokan szidják még a 2-es Focust is, ami bár egy nagyon jó kis autó lett, de belül az egész műanyag. Apámnak van egy 2007-es Focus, és azt kell hogy mondjam, abszolút nem zavaró a sok műanyag, sőt, rengeteg előnye is van. Viszonylag jó minőségűek, tehát nem zörög, könnyű takarítani, nem kopik, nem is karcolódik annyira. Míg beülsz például egy 4-es Golfba, akkor mindenütt utálatosan málló műszerfalat és kezelőszerveket láthatsz.

Apáméba 1.6 TDCI motor van, sokan ezt is szidják, nem értem miért. Nagyon korrekt kis motor, ilyen 4,5 litereket fogyaszt. Még semmi gond nem volt a motorral, igaz még csak 140.000 km van benne, de nincs is padlózva hidegen, jó minőségű gűzolajat kap, és szerintem így nem is lesz gond vele.

Összességében nagyon jó autónak tartom a Fordot, bár inkább VW párti vagyok, de erősen túlárazott, a Ford pedig nagyon korrekt árakon megy. Apám is VW-t szeretett volna, de rájöttünk, hogy nem éri meg, és nem bánta meg a Fordot. Nagy ellenfele az Opel, szerintem a Ford jobb mint az Opel, de ez szubiektív.

2015. dec. 22. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Erősen megoszlanak a vélemények. Szerintem az öreg Fordok elnyűhetetlenek, vannak legalább olyan jók mint mondjuk a Volkswagenek. Az újabbakból pedig van ami nagyon el lesz találva (1-es Focus, 4-es Mondeo), de van ami nem igazán nagy durranás (új Mondeo). Sok ember megszívhatja a helytelenül kezelt dízel technikával. Általában a beltér az nagyon tartós, úgyhogy kimondottan óra tekergetős autók. Presztízsben mindig a VW alatt fog állni, de úgy is van árazva. Szerintem jó alsó-közép kategóriás kocsikat gyárt, viszonylag megbízható, ritkán fordul elő a szériahibás darab, a dízelekből jobb kerülni a Delphi rendszert, bár annak olcsóbb a javítása. Ennek ellenére van hogy nem tudják úgy beárazni, hogy nagyon jól fogyjanak és valamiért nagyon egy szinten kezelik az olasz és a francia kocsikkal, de ha valaki elkezdi használni akkor rájön hogy nagyon remek a futómű, egy Renaultnak sosem lesz szériában ilyen pontos váltója és nincsenek (többnyire) átgondolatlan félreértelmezhető ökörségek a beltérben. Sajnos lehet látni, hogy egyre inkább a fogyasztói társadalomnak gyártják az új kocsikat. Talán a 4-es Mondeo az amit még megvennék tiszta szívvel, de az újabbakon már erősen gondolkodnék.
2015. dec. 22. 14:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Semmivel sem rosszabb mint bármelyik más autó.

Karbantartás kérdése az egész. Mivel apámé öreg is meg nem is tartotta karban ezért szar.

2015. dec. 22. 16:41
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! A kérdést azért tettem fel, mert a családban már több, mint 20 éve csak Ford van - ez három autót jelent - és érdekelt más emberek véleménye. Mert több elvakult japán autó fanatikus írását látom, akik egyből lehurrogják a Fordot - természetesen úgy, hogy valószín nem is ültek benne és csak hallomásból mondanak róla véleményt.

Összességében a mi autóink húsz év alatt jól szolgáltak, nagyobb javítási tétel csak az utolsónál volt, aminek a rossz minőségű üzemanyag tankolás volt az oka egy külföldi nyaraláson, de azt garanciában megcsinálták.

2015. dec. 22. 19:47
 5/5 anonim ***** válasza:
A halálom, amikor az "f betűs szabályt emlegetik" ami egy hatalmas ökörség. Minden gyártónak vannak jobb és rosszabb darabjai, japán gyártó is okozott szériahibából eredendő halálos baleseteket, ahogyan az Audi TT is rendszeresen elszállt, mert kispórolták belőle az ESP-t. A Ford nem az a gyártó ami ennyire legendásan megbízhatatlan lenne. Ennek ellenére sajnos vannak naiv emberek, akik elhiszik hogy a 400-ért vett Mondeoban tényleg csak 200 ezer km van, majd szép lassan meghal az autó és kapnak egy 400 ezer forintos számlát. Van választék a modellekből, egy Fiesta nem fog a prémium szegmens felé húzni, de nem is a célja. Igazából egyik modellének sem, de mondjuk egy Ghia Mondeo elég szép tud lenni. Jóformán mindent tartalmaz ugyan úgy mint mondjuk egy BMW, de tudatosan hagynak meg dolgokat ami mégis csak flotta autóvá teszi inkább. Jelenlegi autóm 27 éves, bár ez inkább már passzió de még mindig lazán el merek vele indulni bárhova. Ennek ellenére nem vagyok elfogult, tudom hogy vannak rosszabbul sikerült modellek is.
2015. dec. 22. 22:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!