Üdvözlet mindenkinek! Mozgáskorlátozottak részére gépjármű szerzési támogatást kaptam, viszont nem találok olyan autókereskedést ami foglalkozik ilyen jellegű értékesítéssel. Hol találok olyan kereskedőt aki foglalkozik ilyen tevékenységgel?
google: mozgáskorlátozott utalványt elfogadó autókereskedések.
Illetve érdemes lehet érdeklődni a MEOSZ -nál (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége), van-e a közelben utalványt elfogadó kereskedő.
Ki van találva a rendszer, közel sem olyan egyszerű utalvánnyal autót venni, mint sokan gondolják, használt autó esetében is 5 évnél fiatalabb autóra vonatkozik, s csak a szerződött kereskedők valamelyikénél lehet beváltani
Igen, azért írtam, hogy nem egyszerű utalványt beszámoltatva autót vásárolni, mert kevés kereskedésben fogadják el, s így a vevő nem nagyon tud miből választani.
Türelemjáték lesz az autóvásárlás, pláne ha még korlátozás miatt csak automata váltós jöhet szóba.
Nem tudom melyik városban élsz, meg kellene keresned ott a MEOSZ csoportvezetőt, s megkérdezni tud-e segíteni néhány arra érdemes autókereskedés címének megadásával.
Nem lesz túl hosszú a lista, pl. úgy tudom, Debrecenben egyetlen kereskedés sem foglakozik az utalvánnyal, Nyíregyházán van egy (azt meg sem kérdeztem, melyik)
Megkérdezheted a MEOSZ honlapon is, amint azt már javasolták, de sajnos ott bizonytalan, hogy lesz-e válasz.
Nemegyszerű már semmi, de jó , hogy sikeerült jó az autó megvan még?
Egészség?
Én is tavaj intéztem a lehetőségautónál az autót.
Az egész tortúra tovább van nehezítve azzal, hogy az utalvány csak határidőn belül érvényes, de függetlenül attól, hogy sikerül-e felhasználni, vagy sem, pályázni csak év elteltével lehet újra (ha jól értelmeztem akkoriban, azóta meg nem foglalkoztam vele)
Manuális váltós használt autóból alig volt kínálat a piacon, nekem ráadásul automata váltós kellett.
Sehogy sem jött ki a matek a támogatással, vettem saját pénzből egy akkor 12 éves Wagon R-t.
Járj sikerrel az utalvánnyal, minél kevesebb kritériumnak kell megfelelni, annál jobbak az esélyeid, de a kezdeti lendület igencsak megtörhetett ennél a támogatási rendszernél, már az sem egyszerű, hogy utalványt elfogadó kereskedőt találj, akinek van, vagy be tud szerezni megfelelő autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!