Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ingadozik az üresjárat...

Miért ingadozik az üresjárat 1.3 -s Ford Fiestánál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2005 -s 1.3 ford fiesta autóm van, és az alapjárati fordulat hideg, illetve meleg indításnál egyaránt ingadozik illetve beáll egy bizonyos fordulatszámra.

Az ingadozás 1500 ill 2000 között változik vagy ha nem változik, akkor beáll mondjuk 2000 -re. De kisebb gázadásánál ez annyit változtat, hogy kisebb lesz a fordulat, de pár másodperc múlva ismét visszaáll. De van amikor ezt nem csinálja.

Volt szerelőnél is, átnézte, kipucolta, nem volt bent kosz, nem szív fals levegőt sem.

#üresjárat #Ford Fiesta #ingadozó motor #ingadozó fordulat #ford 1.3
2015. dec. 17. 14:31
 1/6 anonim ***** válasza:

És a szerelő mit mondott?

Vagy vidd el ford márkaszervízbe.

2015. dec. 17. 14:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Hidegen az automata szívató miatt alapból magasabb fordulatszámon járhat a motor, az ingadozás pedig lehet az áramfogyasztás miatt is. Ha felkapcsolod a világítást, bekapcsolod a fűtést, a motor elkezdi pörgetni a generátort.
2015. dec. 17. 17:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt ilyen még. Ez az utóbbi pár hétbe tapasztalom igazán. Lehet, hogy aksi kevés neki? Mert volt rá pálda pl tegnap is, hogy indítás után lefulladt, majd mikor gyújtást adtam és beindult elment minden a műszerfalon, a digitális üzemanyagjelző is újraindult.
2015. dec. 17. 22:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Az akkumulátorok érzékenyek a hidegre, de a leírásodból az nem derült ki, hogy az indítás nehézkes volt-e.

Az ugyanis, ha beindítod a motort s már jár rendesen, úgy áll le, majd ismét indítod, s indul, nem akkumulátor hibára vall, mert ha az aksid lenne nagyon gyenge nem bírná az indítómotort megtekerni.

Az viszont megérne egy vizsgálatot, hogy a generátorod tölt-e rendesen.

Járó motornál a generátor az áramforrás, nem az akkumulátor.

Viszont a generátor az akkumulátort is tölti, s a jelek szerint azzal nincsen gondod (be tudod indítani), de nem kizárt, hogy a motorpörgetésnek köze van a generátorhoz.

Ez csak tipp, autóvillamossági szerelő tud erről érdemben nyilatkozni.

2015. dec. 17. 22:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Márkaszervíz. Ezt tudom javasolni. Lehet, hogy komolyabb a baj. Tudom drága, de legalább megcsinálják.
2015. dec. 17. 22:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Beszéltem ma egy autó villamossági szerelővel. Őszerinte 2 probléma lehet.

Lehet, hogy valami szelepsapka ami 6e Ft körül van, de lehet, hogy az alapjárati motorral van a gond ami kb 30e Ft.

2015. dec. 17. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!