Kell félni egy 85 KW-os 1.9 PDTDI-től 320. 000 km-el (2000-es évjárat) az órában?
Keress hagyományos TDI-t én az oktatómtól, meg taxisoktól is csak átkozódást hallottam ezzel a tipussal kapcsolatban annak idején.
Nekem ugyan még dízelem se volt soha.
A 115 lovas PDhez egy LUK kuplungkészlet nincs 40 000 a kuplungmester.hu-n, ugyanitt a kettős tömegű motorkód függvényében 75-82 000 ( szintén LUK ).
PD elem van felújított is, bár hirtelen árat nem találtam.
Egy turbófelújítás a 115 lovasra 35-90 000ig, egy felújított turbó 75-110 ig ( attól függ viszel-e cseredarabot ).
Ha sosem volt dízelem és az árakra is lusta vagyok rákeresni.... :P
A 320k km az karcos. Tételezzük fel, hogy valós ( kb 5% az esélye ). Ha vigyáztak a kocsira, akkor a kettős tömegű még nem volt cserélve, ez a rosszabbik eset. Ha nem óvatoskodtak vele, hanem normálisan használták, akkor jó eséllyel ez már volt cserélve vagy igen csere érett.
A valós 300 000-450 000km közötti futásnál szoktak lenni a zsebbenyúlós dolgok, amiket felsoroltak, utána nyugodtság van- már ami a motort illeti.
Ha hitelesen leinformálható az autó és ismert az előélete/szerviztörténete akkor azért lehet sejteni mire lehet számítani, mennyire éri meg az árát stb.. Látatlanban abból kell kiindulni, hogy minden autónak tekerik az óráját, a dízelnek duplán :D
Természetesen mindennek van előzménye és nem az egyik napról a másikra adja meg magát. A kettőstömegű ha a végét járja akkor gurulva rázza a kasznit, egyenletlen alapjáratot is tud okozni, leállításnál csattog.
A pd elem már egy kényesebb dolog, konkrétan nem lehet megállapítani hogy rossz, mert sok mindentől lehet ugyan az a baj. Amik lehetnek: nehézkes indulás(lehet még: ac pumpa,tömítés, vezérlés gond), erőtlen motor(lehet még légtömegmérő gond), ingadozó alapjárat, többlet fogyasztás, viszont ezek megint rengeteg dologtól függenek. A pd elemnek általában elég csak egy felújítás mert a rugói kezdnek elgyengülni, vagy egy tömítés csere amikor az átlag autószerelő pd elemet is cserél (papíron) holott egy 5e ft-os tömítés szett is elegendő lett volna, akkor még van a pd elem elektromos kábelei, így hirtelen több nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!