Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51 miért fullad le ha...

Simson S51 miért fullad le ha ráhúzom a szivatót?

Figyelt kérdés

Új karbi lett véve rá (16N3-4) és azóta van ez a probléma. Hidegen tökélesen indul a szivatóval és van is alapjárat, viszont alapjáraton nem lehet rajtahagyni a szivatót mert azonnal leáll. Ilyet előzőleg nem csinált.

Amúgy teljesen jól megy,nem erőlködik,gázra jól reagál.

A súbernél ahol van az a 3 beállítási lehetőség ott középre van állítva.

2015. dec. 11. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Mostakkor van alapjárat vagy nincs? XD

Lehet h én értettem félre valamit de melegen meg mi a reteknek szivatóznál? Még jó hogy leáll..

2015. dec. 11. 19:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Mit is csinál a szivató? A karburátorban egy furatot nyitsz, amin a levegő keresztülhaladva több benzint (ebben az esetben ugye előre bekevert keveréket) juttat a motor által beszívott levegőhöz.

Ez miért kell? Mert a hideg alkatrészeken (a forgattyúsház belseje, hengerfal, a csatornák falai kicsapódik a levegőből a benzin. Több benzin - több jut a hengerbe.

Miért áll le a szivató ráhúzásakor egy jól beállított karbis motor? Mert a rendes beállítás miatt annyit kap, ami pont megfelel neki. Ha annál többet kap, akkor nem fogja tudni meggyújtani a gyertyánál létrejövő szikra a levegővel elkeveredett keveréket, nem lesz a hengerben égés és leáll.

Ez így normális működés. Ha a karbi rendesen be van állítva, akkor így is kell működnie.

2015. dec. 11. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Bármennyire is fura de ez a normál állapot, ha a motorhőmérséklete egy bizonyos hőfok felett van, akkor bizony kutya kötelessége a motornak tökig ráhúzott szívatóval belefulladnia a benzinbe, hogy másik karbival miért nem tette ezt, azt csak találgatni lehet. Kb +5 fok alatti hőmérsékletnél van az hogy a hidegindítás után egy ideig jár teljes szívatóval is.
2015. dec. 11. 21:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Már csak azt nem értem hogy akkor a régi karbival miért nem állt le mikor melegen ráhuztam a szivatót?
2015. dec. 11. 21:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert hulladék volt,ezért is cserélted le gondolom
2015. dec. 12. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!