Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet észrevenni, ha...

Hogy lehet észrevenni, ha megrepedt a motor?

Figyelt kérdés

Állítólag, ha meleg (fottó, felhevült) motorhoz normál hőmérsékletű hűtővizet öntünk, akkor a motor megrepedhet! Milyen jelei vannak ezen jelenségnek, hogy veszi észre az ember? Folyik az olaj / hűtőviz elfolyik? Netán a motornak erőltetett hangja lesz???

Válaszokat köszi előre is!

2010. márc. 22. 18:53
 1/6 A kérdező kommentje:
*forró <--- bocsi elírtam! :)
2010. márc. 22. 18:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem reped az olyan könnyen el!

Ha mégis akkor különböző jelek alapján lehet észrevenni:

-szivárgó hűtővíz

-hűtővíz kerül az olajba

-megnövekedett kartergáz

-stb...

2010. márc. 22. 18:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Extrém esetekben előfordulhat. Olyan nincs, hogy nem veszed észre: ha nagy a repedés, akkor hangja is lesz (olyan nincs, hogy valami némán repedjen), ráadásul a hűtőfolyadék azonnal folyni kezd. Ha másból nem, abból veszed észre, hogy hiába töltöd bele a létyót, nem emelkedik a szint.

Ha csak kicsi a repedés, akkor vagy nyomás alatt fog kifelé süvíteni a hűtőfolyadék, vagy - ha a hengerfejben van - fehér ködöt eregetsz magad mögé éjjel-nappal (fogyó folyadékmennyiség mellett), vagy a hengerfejtömítés átégésénél jellemző bugyborékolást láthatod a kiegyenlítőtartályban. Esetleg az is lehet, hogy a víz- és az olajtér összenyílik, ekkor túrós az olaj.

De ahhoz, hogy ezt összehozd, nagyon bénának kell lenni, tehát ha ésszel nyúlsz az autóhoz, ez nem fordulhat elő.

2010. márc. 22. 19:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Ma ellenőriztem a hűtőfolyadékom, lejjebb van a szint (2 napja cseréltem hűtővizet - de még nem töltöttem után), az olaj tiszta, nincs túrosodás, sem pedig hűtővízre való keveredés nyoma. Autó hangja normális. Tegnap túráztunk nehéz terepen, egy kicsit az olajszint van lejjebb: max. jelig volt, most alatta 1 mm-errel! Remélem nincs motor repedésem!
2010. márc. 22. 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Meleg motorhoz sohasem adunk hideg hűtővizet. Maximum langyosat.
2010. márc. 22. 19:30
 6/6 hamika12 válasza:
Sziasztok nekem 1 olyan kérdésem volna van 1 BMW E36 COMPACTOM 1.6 benzin 1998-as évjárat ami a 180.000-km mutat (szerintem nem valos.A téma adott feltöltöm hűtő folyadékkal lelégtelenítem járomotor stb és amikor készen vagyok 1 szerüen tulnagy lessz a nyomás és lelövi magárol a csövet széjel megya hütöm minden.Szerintetek mi lehe t a baj.??? motor nem eszi az olajat folyadékok nem keverednek össze meg lett hengerfelyezve már de még mindig csinálja valaki segítcsen
2017. febr. 11. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!