Nem teker az önindító, mi lehet a probléma? Bővebben lent
központi zár működik, rádió egyből elindult, elektromos dolgok működnek a kocsiban, viszont ahogy indítanám az autót, nem teker, csak kattog, ami érdekes, hogy előző nap este minden rendben volt az autóval, leállítottam, aztán ma reggel már nem indult ez a hiba.
másik tünet, hogy a dátum kijelző újraindult, tehát én valami akkumulátor problémára gondolok, de akkor miért működnek az elektromos dolgok, pl rádió, stb?
Ez pedig akkuhiba lesz.
Amint nagy ampert kellene nyújtani, leesik a feszültség.
A többi elektromos kütyü a kocsiban elvan 1-2 amperrel, de az önindító százat akar rántani, azt meg már nem adja az akkud, rögtön leesik a feszültség. Kipróbálhatod egy multiméterrel az akkusarukon. Ott fog állni nyugalmi helyzetben 12 vagy 11 egész valahány tized volton, amikor az önindítő megrántja, le fog esni 6-8 voltra. Vagy le van merülve, vagy alacsony az elektrolit-szint, vagy már öreg és kukaérett.
Köszönöm szépen! Megnyugtattál!
Igaz, 2 hónapja lett cserélve az akku, tehát gondolom akkor valami meríti, és lehet most tényleg lemerült, de akkor meg kell találni az okát, hogy mi meríti..
De akkor nincs köze hozzá, hogy pár napja egyhuzamban mentem vele 700 km-t, és vissza kellett volna töltenie?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!