Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Transit után érdemes...

Ford Transit után érdemes pótkocsit rakni?

Figyelt kérdés

Nekem egy 2008-as 140 lóerős dupla kerekes Transitom van. Szeretnék utána rakni egy 2500 kg össztömegű pótkocsit. A kérdésem az lenne hogy mennyire fogja megviselni? Van valakinek tapasztalata? Félek, nehogy megölje a kuplungot.

Köszi a válaszokat.

2010. márc. 21. 23:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Először is mennyit akarod vontatni (km) illetve hol (város/pálya)? Másodszor meg van egyáltalán a szükséges papírod ill. a kocsi vontathat-e ennyit? Harmadszor pedig biztos, hogy neked kéne vontatnod? Nem ismerem a vezetési képességeidet, de azt látom, hogy nincs tapasztalatod és azért 2,5 T az nem gyerekjáték. Gondold végig amit leírtam, válaszolj az első kérdésre és akkor többet tudok segíteni. Látatlanban annyit, hogy maradandó kárt szerintem nem tesz, a kuplungtárcsa kopni fog, de az a dolga. Ja és csak akkor vágj neki az útnak, ha a fékek rendben vannak, mert a 2,5 T pluszsúly ott nagyon érződni fog.
2010. márc. 22. 00:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Elég sokat vontatnám, munkától függően pár ezer km-t nemzetközi viszonylatban. Nagyobb részt autópályán. Szükségem van egy pótra, vagy nagyobb kocsira. Nézegettem 6,5 - 7,5 tonnás teherautókat, de a pótkocsi sokkal olcsóbb, és nincs vele baj. A jogsim meg van hozzá, C+E. A Ford vontathat annyit, 6 tonna a megengedett szerelvény össztömege. Állítólag jól vezetek:)

de páran már "ijeszgettek" azzal hogy hamar kinyírja a kuplungot, meg nem fogja bírni a váltó stb.

2010. márc. 22. 09:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első vagyok megint.

Hát amit leírsz az már tényleg túlterhelné a kuplungot szerintem.

Én egyszer vontattam hosszabb távon (egy jetskit Horváto. oda-vissza) egy Audi S4 Avanttal (333 LE), és bár simán vitte a gép, de a kuplungtárcsán és a féktárcsán is látszott, hogy komolyan le volt terhelve, pedig az csak kb. 600 kg volt. Szóval én a helyedben ezzel az autóval nem próbálkoznék. Esetleg, ha a kuplung néhány alkatrészét kicserélnéd erősebbre, strapabíróbbra.

2010. márc. 22. 18:49
 4/4 anonim ***** válasza:
nem olyan gyenge azért az a kuplung.. még ha vontat is,nem esik olyan könnyen szét..
2010. márc. 22. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!