Bükkábrány falujában mi a sebességkorlát? 70 km/h?
Ha neked vezetés közben nem fontosak a jelzőtáblák, utólag miért érdekel?
Mondjuk a kérdés is elég komolytalannak tűnik, láttam már olyat, hogy lakott településen egyes helyeken nagyobb sebességet engednek, de olyat még nem ahol az egész falura érvényes pl. a 70km/h. Korlátozásra vannak példák, amikor az egész településen 40km/h lehet a max sebesség.
Nem is ez a lényeg, figyelni kellene a jelzőtáblákat, azt lehetőleg nem határértéket meghaladóan túllépni.
Például, ha te akkor lassítottál le 70-re, amikor megláttad a traffipaxot, már régen bemértek...
Már ne aggódj......mert eső után köpönyeg....
Amúgy legrosszabb esetben is 30forintos sárga csekket kell majd befizetned!
"Amúgy legrosszabb esetben is 30forintos sárga csekket kell majd befizetned!"
Attól függ, mennyivel lépte túl a megengedett sebességet.
nem mindegy, hogy 50 helyett 70-el mérték be (30.000), vagy 90-el rongyolt bele a trafiva (60.000)
Rosszabb a helyzet, ha véletlenül 30-as táblát hagyott figyelmen kívül.
Ne zárjuk ki a pozitív lehetőséget sem, ha a valós sebessége csak 65 volt, 50 lehet a max, nem küldenek büntit (ilyen esetben csak helyszíni bírság lehetséges)
"Mértek trafival láttam,és levittem 70re a tempómat"
Az ilyen mindig kétséges szitu, mert általában hamarabb be tudnak mérni, még látótávolságon kívül (s akkor mennyi volt az a 70?)
A kérdés az lehetne, hogy mennyivel mérték be, ha bemérték, s az mennyivel haladta meg a megengedett értéket.
Ha a méréskor 70-et mutatott az óra, jó eséllyel "hibahatáron" belül van, nem küldik a csekket, de a 70-re lassítás azt sugallja, attól gyorsabb volt a tempó.
Ahogy írod, Bükkábrány falu. Vagyis akárhonnan nézzük lakott terület. Miután a helységnévtábla mellett, nincs a sebességre vonatkozó kiegészítés, logikusnak tűnik az 50km/h.
Akkor mitől lenne 70?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!