Szabályos a kék rendszámtábla világítás hátul?
Köszönöm a válaszokat, akkor jól gondoltam én is.
Kék alatt nem azt értem, hogy a szokásos tipikus narancssárgás-fehér izzó van kicserélve teljesen fehérre, hanem ilyenre:
amit mutatsz, az nem szabályos.
olvasd el a műszaki kresz világítási részét..pontos eligazítást kapsz.
Valóban nem szabályos ha nem a gyárilag megadottat teszed bele ahogyan az sem ha Led izót raksz be akár meleg akár hideg fehér nem szabályos a szabályok szerint és pont. De sokan ezek felett szemet hunynak ahogyan nekem is múltkor a rendőr szót nem szólt amiért hideg fehér ledes a rendszám megvilágításom, ismerőstől kaptam az izzókat nem tudtam hogy szabálytalan mert fehér csak enyhén kékes árnyalatú és jól is néz ki. Persze ha színes kék, piros, zöld stb... az már teljesen szabálytalan. Persze nem egy autót látni manapság amelyiknek az első izzója is enyhén kék árnyalatot ad, ha hideg fehér és ott az E jelzés meg van róla a vásárlást igazoló papír vagy a csomagolás azért is szólhatnak mert külön engedélyeztetni kell. Nekem elől is ilyen van érdekes módon ezt ugyan az a rendőr megjegyezte de csak annyit mondott hogy műszakinál nem fog átmenni az autó, ő is büntethetne érte, de nem fog mert akkor minden második autóst meg kéne plusz saját magát is mivel a saját autóján is ilyen izzókat használ ezt ő maga mondta.
Nekem műszakin sem szóltak érte hogy gond lenne, pedig szigorú helyre vittem plusz előzetesen is volt és a kutya nem szólt érte, egyedül annyit csináltak hogy picit állítottak rajta és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!