Lehetséges, hogy egy 94-es Suzuki Swiftben van indításgátló?
94 esben nem biztos, hogy van, a kulcsból egyértelmüen kiderül.
A check engine feliratnak nincs köze az immóhoz,
1.!
7 éve ugyanazzal indítom, nem hiszem, hogy letiltana.
2.!
Az ,,új" amit most vettem (99-es) ahhoz van kezelési útmutató és az azt írja a nem megfelelő kulcs miatt felvillanhat ez a Check engine jelzés. Motornak a régibe eddig nem volt baja, tehát feltételezhető, hogy z előző tulajok egyike elhagyta a kulcsot és másolt kulccsal adta el. Amúgy a bal első ajtóban is másik zár van, régebbi maruti slussz kulcs nyitja, a többi ajtót az indító kulcs nyitja míg a csomagtartót egyik se, csak a bowdenes karral tudjuk nyitni. Valószínű az indító kulcs sem az eredeti. Minderre rájönni 7 évbe telt és egy másik ugynolyan kocsiba.
Amúgy az újabb 99-esnél ha véletlenül elhagyom a kulcsot akkor a pótkulccsal bajok lesznek? Kaptam hozzá a pótkulcsot.
a 94-es példányokban pár ezer indításgátlóval készült. a te példányodban kikötötték, egyébként nem a motorhiba villog, hanem egy kulcs piktogram..
Ha a motorhiba lámpa folyamatosan világít az baj..
Ha másolt kulccsal indul, akkor a biztosító is óvatos..lopás esetén nem fizet.
A lényeg, hogy menjen a vas...a többi részletkérdés..
Nekem 95-ös Swiftem van, volt benne indításgátló (immobiliser), DE annak külön kulcsa volt ami egy kisméretű, pendrive-re hasonlító cucc volt. Annak volt egy külön foglalata a műszerfalon ahova minden indításkor be kellett dugni azt a bigyót. Szerintem 94-ben még nem az indítókulcsba rakták az immo kulcsot.
A motorhiba jelző állandó villogásának az oka: a kormánytól jobbra, a műszerfal alatt mélyen, jól eldugva van egy fehér billenőkapcsoló. Ha átkapcsolod szerviz módba, akkor gyújtás ráadása után kimorzézza a check engine lámpával az esetleges hibakódokat.
Váltsd át normál módba, és ha nincs gondja a motornak, akkor csak álló motornál fog világítani a lámpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!