Akiknek le van sötétítve a vezetőülés és az anyósülés melletti ablak azoknak hogy megy át a kocsi a műszakin?
Ép tegnap mondta ismerősöm, hogy KPM eldugott helyeken a sötétített fóliás autókat ellenőrzi. Mivel nem szabad a vezető oldali és anyósülés oldali üveget fóliázni, így a rendőr megbüntet, és különösképpen a fokozott ellenőrzés során leveszik a rendszámot, érvénytelenítik a műszakit és mehet az illető KPM vizsgára! Szóval a helyedben nem fóliáztatnék!
(Észrevehetően egyre több tunning autóról is lekerült a fólia!)
én ugy tudom meg van határozva az autó melyik ablakára milyen fényáteresztőképességü fóliát lehet rakni. nekünk is volt, egy használtan vett autón. de a müszaki vizsgán leszedték. nagyon sötét volt. esti vezetésnél nem olyan jó, volt hogy egy méterről volt látható a gyalogos. de ragyogó napsütésben nagyon jó dolog.
Az autófóliákra vonatkozó szabályozások
Magyarországon az EGB 43. előírásának és a 2005/84-es kormányrendelet értelmében autófólia a következő korlátozásokkal helyezhető el a gépjárművek üvegfelületein:
Hátsó szélvédő és két hátsó oldalsó üveg: tetszőleges sötétségű, ám AF - engedéllyel (figyelem 2008 - tól nem H - engedélyt ad ki a hatóság) rendelkező autófólia telepíthető.
Első oldalsó ablakok: min. 70% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 70%-os kritériumnak.
Első szélvédő: min. 75% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 75%-os kritériumnak. A szélvédőre a napellenző vonaláig fényvédő csík tetszőleges sötétségben telepíthető.
Na ja, nekünk a rendőr ismerősünknek van lefóliázva mindenhol.
Sok pénzzel megoldható és hosszú nyelvvel.
Mivel nekem is körbe kellett járnom a dolgot, a legfrisebb, hivatalos információk itt találhatóak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!