A sok, és fehér füst jelenthet valami gondot?
Benzines autónál természetesen.
Már korábban is észrevettem,hogy viszonylag sok fehér füst jön a kipufogóból, de például ma egy 20%-os lejtőn felfelé olyan mennyiségben jött, hogy olyat még nem láttam.
Persze, hozzátartozik,hogy nem volt megfelelően meleg a motor, és magas volt a fordulat is.
Nézem a többi autót is,hogy onnét hogy jön, van amiből jobban van amiből kevésbé.
Egy 20 éves autóról van szó, melynél esedékes az olajcsere.
Nagyjából ennyit tudok mondani ami hozzájárulhat a füsthöz.Kérdésem,hogy mennyire és mikor normalis ez?
Azt jelenti, hogy bejött a hidegebb idő és látod a kicsapódó vízgőzt.
Ha hideg a motor, akkor a dúsítás miatt ez még látványosabb.
Nekem ilyenkor a dízel is ugyan így csinálja, míg egy hete a 20 fokokban semmi nem látszott.
Ha nem fogy a hűtővíz vagy nem lesz trutyis (átfolyik az olaj a kiegyenlítőtartályba vagy a hűtőfolyadék a motorba) addig nyugi, nem hengerfejprobléma.
Enyémből is szokott szinte ömleni a fehér füst, de nem hengerfejes vagy ilyesmi csak a kondenzvíz párolog. Javarészt városban használom és pár km országúti használat után elmúlik, mikor már teljesen bemelegszik a motor. Zöldkártyánál műszakin is simán átment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!