Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A sok, és fehér füst jelenthet...

A sok, és fehér füst jelenthet valami gondot?

Figyelt kérdés

Benzines autónál természetesen.

Már korábban is észrevettem,hogy viszonylag sok fehér füst jön a kipufogóból, de például ma egy 20%-os lejtőn felfelé olyan mennyiségben jött, hogy olyat még nem láttam.

Persze, hozzátartozik,hogy nem volt megfelelően meleg a motor, és magas volt a fordulat is.

Nézem a többi autót is,hogy onnét hogy jön, van amiből jobban van amiből kevésbé.

Egy 20 éves autóról van szó, melynél esedékes az olajcsere.

Nagyjából ennyit tudok mondani ami hozzájárulhat a füsthöz.Kérdésem,hogy mennyire és mikor normalis ez?

2015. nov. 22. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Volt mar öcsemnek is ilyen a zsigulival, ha jol emlexem vmi pakolast kellett cserelni, ateresztette a vizet a motorterbe.
2015. nov. 22. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy bejött a hidegebb idő és látod a kicsapódó vízgőzt.

Ha hideg a motor, akkor a dúsítás miatt ez még látványosabb.

Nekem ilyenkor a dízel is ugyan így csinálja, míg egy hete a 20 fokokban semmi nem látszott.

2015. nov. 22. 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem fogy a hűtővíz vagy nem lesz trutyis (átfolyik az olaj a kiegyenlítőtartályba vagy a hűtőfolyadék a motorba) addig nyugi, nem hengerfejprobléma.

Enyémből is szokott szinte ömleni a fehér füst, de nem hengerfejes vagy ilyesmi csak a kondenzvíz párolog. Javarészt városban használom és pár km országúti használat után elmúlik, mikor már teljesen bemelegszik a motor. Zöldkártyánál műszakin is simán átment.

2015. nov. 22. 15:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nem büdös, akkor nem vészes. Ha büdös, akkor a hűtőfolyadék bejut az égéstérbe tömítési vagy repedési gond miatt.
2015. nov. 22. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!