Miért utálja sok ember az RWD kocsikat?
7.
A mérnökök meg hülyék igaz? Nem a semmiért tértek át az első kerék hajtásra amint lehetőség volt rá, hogy elférjen minden elől.
#7 és #9 - az 5-ös számú válaszban van az igazság, már ha van olyan.
Én még mondjuk nem találkoztam sok emberrel, akinek direkt ellenszenves lett volna a hátsó kerekeket hajtó megoldás, de tény, hogy az első hajtott tengely a felhasználóbarátabb megoldás. Ez relatíve egyszerű, mert az ilyen gépekre jellemzőbb alulkormányzottságra az ösztönös válasz a jó, míg a hátul hajtósoknál tanulni kell a kocsi hátuljának megcsúszására adott választ, mert az ellenkormányzás nem ösztönszerű.
Emiatt szerezhet sok embernek kellemetlen perceket, akik utána a saját hibájukat (pl. a nem megfelelően felmért saját képességeiket) az autóra fogják és már kész is a negatív vélemény.
De ha az FWD csúszik meg, azt is meg lehet fogni, legfeljebb gázelvétellel és átmenetileg nagyobb ívre (kifelé) történő kismértékű kormányzással, hogy újra meg tudjon tapadni.
RWD: Hátsókerékhajtás. Utána kellett járjak a rövidítés jelentésének, szerényen megjegyezném igazán odaírhattad volna hogy a hozzám hasonlóak is megértsék. De ma is tanultam valamit.
Szerintem nem utálják az emberek őket, igazából csak annyi a probléma hogy okosan kell őket vezetni. Vezettél már télen letaposott hóban, vagy jeges úton hátsókerekes Mercedest? Ha igen, hasonlítsd össze egy kisebb első kerekes Opellel, és gondolkodj a kérdéseden.
Én nem utálom a hátsókerekes autókat, sem az első kerekeseket, de egy első kerekesnek jobb a tapadása, mivel a motor súlya lenyomja az elejét, míg egy hátsókerekesnél könnyen kapartathatsz, mert a csomagtartó részen nincs semmi. Ezért is szoktak a hátsókerekes Ladákba cementes zsákokat rakni télen, hogy lenyomja a hátulját.
Az 5ös válaszolónak meg csak annyit mondanék hogy a nagyképű városiak 95%ának meg jó a bicikli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!