Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1996-os Fiat Punto-t hogyan...

Viktorinhoo kérdése:

1996-os Fiat Punto-t hogyan kell légteleníteni?

Figyelt kérdés
Van ugyebár a kicsikocsim,termosztát csere,fagyállózás után olyan mintha levegő lenne a rendszerben,vagy nemtudom mi a baja,ha a fűtést letekerem és kikapcsolom a túlfolyó tartályba nyomja ki a vizet a hűtőből,ha leveszem a kupakját spriccel majd lassan folyik ki a víz belőle,miért csinálhatja?

2015. nov. 13. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:

[link] ez talán segít.

Esetleg tudok javasolni még OKJ -s 2éves képzést is.

2015. nov. 13. 11:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne vedd le a kupakot ha jár a motor. Nem kell külön légteleníteni, kidolgozza magából a rendszer a levegőt, csak arra figyelj hogy legyen a tartályban víz mindig, a max szintnél ne töltsd feljebb. Ja és hidegen önts csak utána. A fűtés legyen feltekerve.
2015. nov. 13. 12:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Autószerelő (akihez hordom) azt mondta,hogy levegő nincs benne,mert "kemények" a csövek,attól meg nemkell félni,hogy szétnyomja,..de azét még majd elviszem másikhoz is.
2015. nov. 13. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Milyen motor van benne? Ez egy elég lényeges információ, ugyanis tévedés hogy nem kell légteleníteni. 1.1 és 1.2-es motorral szerelteknél két légtelenítési pont is van. Az egyik a hűtő felső sarkánál, a másik a fűtőradiátor gumicsövén. Feltöltés előtt ki kell nyitni a hűtőn lévő légtelenítőt, majd addig tölteni, míg meg nem jelenik a víz. Ezután el kell zárni, majd megnyitni a másik légtelenítőt és ismételten (lassan, hogy az összes levegő távozhasson) addig tölteni, míg a víz nem folyik, utána elzárni. Előfordulhat, hogy a művelet után a tartályban a max jelzés felett lesz a hűtővízszint. Ilyenkor le kell szívni a max jelzés feletti részt.
2015. nov. 15. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Az nem légtelenítés, csak segít a folyadék betöltésében. A kisebb levegőbuborékokat kidolgozza a rendszer.
2015. nov. 16. 09:17
 6/6 A kérdező kommentje:
1,2-es 54kw-os motor van benne,és már beállt a vízszint,légtelenítettem én itthon is,fűtőradiátor felé is a csövön,meg nagy kínnal a hűtőn is kitudtam engedni a csavart,utóbbinál jött egy kis levegő,de nem fogom piszkálni,nem melegszik,jól fűt ,majd ha a fékeket csináltatom megnézetem azért azt is mégegyszer,...köszi a válaszokat.
2015. nov. 16. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!