Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yamaha Jog Z NextZone-om van,...

Yamaha Jog Z NextZone-om van, tudok válaszokat adni a kérdésekre? Többi lent.

Figyelt kérdés
1. A km/h órája 60-ig van beszámlázva, én mentem vele ki is akasztottam, többet mutat azaz nem megyek 60-at? 2. Érdemes e sportlégszűrőt, nagyobb hengert venni, az fel fog menni a blokkra 1 az 1 ben? 3. Érdemes e tervezett rezót venni rá(kérdeztem akik csinálják, 30 ezerért csinálják) 4. Valamint tegnap utcán láttam robogóst aminek jó nagy hangja volt mint egy nagyobbköbcentis 1 hengeres. (Sötétbe láttam és nem hiszem hogy rezó volt rajta) Hogy érhetem el hogy hangosabb legyen? Köszi előre hogy segítetek!
2015. nov. 9. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Szakműhelyben dolgozok, nem sufni májszterként írok.

1. Minden kilométer óra csal, van ami keveset, van ami <30%-ot is. A Jog-od sem kivétel, de egy tiltás nélküli elektronikával (vagy más ezer féle átalakítás után) meghaladhatja a 60km/h-t.

2a. Ha nem vagy hanyag, odafigyelsz a légszűrő tisztaságára (X km után tisztítás, olajozás) érdemes venned, ám érezhető csodát ne várj tőle.

2b. Ha nem tartasz a közúti ellenőrzésektől, se a bírságoktól, és ha van mit a tankba öntsél, igen érdemes. Főleg, ha nem a pehelysúlyba tartozol. Elméletileg ha az adott motorra valót veszel, fel kell mennie. De ennek egyéb alkatrészvonzatai is vannak, sőt inkább a hangolásra gondolok (nagyobb henger -> több üzemanyag, fúvóka csere a karburátorban, variátor görgők ill. kontraxtrugó cseréje ha szükséges. Rengeteg dolog van, nem térek ki mindenre.

3. A tervezett rezonátor kimondottan jó dolog, magam is készítem őket. 30-ért savállóból van gondolom, én 1-es vaslemezt használok szinte mindig. Amíg az a motor megvan, nem fog elrohadni.

4. Egyszerűen fúrj egy lyukat a kipufogódobra, és máris hangosabb lesz. Vagy kiveszed belőle a fojtást, vagy teljesen kicsupaszítod a belsejét...

2015. nov. 10. 16:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! A fojtást hol találom benne?
2015. nov. 10. 21:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Ennél a típusnál találkoztam elektronikus fojtással, de volt amiben meg nem volt. Ha van, akkor egy olyan CDI-t kel venned, ami nem tilt 60km/h-nál. A másik, a hengernél található, vagyis a kipufogónyílás van leszűkítve, azt vagy reszeléssel, vagy marással tudod eltávolítani a hengerből.
2015. nov. 10. 21:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akár tudnál készíteni az én Jogomra rezonátort?
2015. nov. 13. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!