Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet valami baja a motornak...

Lehet valami baja a motornak ha kint hagyom éjszakára?

Figyelt kérdés
Nem minden nap csak mikor nincs lehetőség garázsban tárolásra (ha barátnőmhöz azzal megyek), és mondjuk nincs semmilyen csapadék az éjszaka csak olyan ilyen hőmérséklet mint mondjuk a napokban van. És induláskor természetesen várok vele 10 percet minimum mielőtt elindulok, de lehet valami károsodása ebből?

2015. nov. 7. 23:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
mi a francnak varnal vele 10 percet mielott elindulsz?
2015. nov. 7. 23:36
 2/15 A kérdező kommentje:
Mert nem hideg motorral akarok indulni azért. Ilyen időben szivató nélkül se óhajt általában beindulni és kell neki annyi idő, hogy felmelegedjen. Nem pont erre irányult a kérdés, de megfogtad a lényeget. ;)
2015. nov. 7. 23:43
 3/15 anonim ***** válasza:
46%

aztan meg csodalkozol hogy valaki tarkon vag, mert egy helyben jaratod es budositesz.

Nyugodtan elindulhatsz inditas utan rogton, vagy inditsd be, aztan vedd fel a sisakot meg a kesztyut, utana indulhatsz.

A motornak is jobb, es kevesbe szennyezed a kornyezeted.

Amugy meg semmi baja nem lesz ha kint marad, mi lenne? Errefele nincsennek -30 fokok.

2015. nov. 7. 23:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Értem, közeli motoros ismerőseim mondtak, hogy idióta vagyok ha kint hagyom a motort éjszakára és, hogy hagyjam beindítva járni egy ideig, mert tönkre vágom ha hideg motornak gázt húzok.
2015. nov. 7. 23:51
 5/15 anonim ***** válasza:
45%

nyilvan nem fogod nyelgazon kihuzatni leszabalyozasig...

szepen komotosan lehet vele haladni, kis-kozepes terhelesen, alacsony fordulaton.

2015. nov. 8. 00:07
 6/15 anonim ***** válasza:

egyhelyben járatva vágod tönkre!

Alapjáraton minden motor egy picit dúsabb keverékkel jár és alapjáraton később melegszik tehát tovább tart időben az az állapot amikor nagyon kopik!

Beinditod, felveszed a kesztyűt,sisakot, stb. és szép lassan elindulsz minimális terhelésenés egyre később egyre fentebb váltasz és m,ajd egyre jobban huzod a gázt.

Nekem kb. 6-8km kell hűvösebb időben mire merem 12-14ezerig elforgatni és 250felé kinyelezni, addigmeg fokozatosan kezdek döcögni 20-30al és amint lehet felveszem aforgalom tempoját 50-60al és párkm utánmáregyre jobban húzom.

Érződik az milyen időben mennyire húzhatod....

Én inkább napközbenfélnék kint tartani a motort,mert az UV kiszívja az idomokat meg elkezdhez tőle öregedni a sk gumi és műanyag alkatrész.

Nekem volt amikor hetekig kint állt esőben a kertben, mert a műhelyben másokét szereltem és nem volt hely betollni a sajátom....

Barátnőből is legtöbbnek nemvolt fedett hely motorom tárolására....

2015. nov. 8. 00:49
 7/15 anonim ***** válasza:
"közeli motoros ismerőseim mondtak, hogy:"....ezek az ismerőseid nagy "szakértők" lehetnek!!Jobban jársz ha nem hallgatsz rájuk!
2015. nov. 8. 08:47
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha nem lopják el akkor baja nem lehet.

Nem kell várni 10 percet. Én csak annyit szoktam amíg leáll a szivató és utána indulok. A motor terhelés alatt melegszik a legkönnyebben.

2015. nov. 8. 09:03
 9/15 A kérdező kommentje:
Igen de nem úgy van, hogy a karburátorral rendelkező motoroknak szükséges egy felmelegedési időre és csak az üzemanyag befecskendező rendszerre rendelkező motorokkal lehet indítás után azonnal motorozni?
2015. nov. 8. 11:57
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem úgy van!
2015. nov. 8. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!