Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autokerék duhogó, dübörgö...

Autokerék duhogó, dübörgö hang mitől lehet?

Figyelt kérdés
Parkolaskor, ahogy rafordultam az ures helyre, lassan felkanyarodtam egy padkara, majd arrol le, es ugy alltam be. Amikor elindultam tapasztaltam, hogy az autom kereke duhogó, bugó hangot ad, ami az auto sebessegevel egyenes aranyban no, tehat a sebesseg novelesevel surubben hallatszik, lassabb temponal ritkabban, de egyenletesen. Olvastam forumokat, kerekcsapagy kopast emlitik, de en azt kizarnam, mert egy 2 eves autorol van szo, amiben nincs egeszen 10ezer kilometer sem. Es nem hiszem, hogy kerekcsapagy kopas egyik percrol a masikra jelentkezik. Auto razasat nem tapasztalok. Mi lehet ez vajon? Futomű elment volna? Pedig tenyleg nem mentem gyorsan a padkara. Velemenyek? Tapasztalatok?

2015. nov. 6. 20:32
 1/7 Gábor t ***** válasza:
Szia. Tapasztalatom annyi, hogy a kerékcsapágy egyik napról a másikra, megszólal. Írhatnál a problémáról részletesebben.
2015. nov. 6. 20:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Igazabol ennel reszletesebben nem tudom leirni. Mely, oblos hang. Maga a hang uteme olyan, mint ha kavics lenne a gumiban a fogak kozott, de az csattogos hang. De az uteme pont olyan.

9800km utan kikopott volna a csapagy? Vagy leeshetett a suly a kerekrol esetleg?

2015. nov. 6. 20:45
 3/7 veterán vas ***** válasza:

Semmit sem jelent, hogy kétéves illetve nincs benne 10ezer kilométer, mert néhány rosszul sikerült padka fogással (is) ki lehet ütni a kerékagy csapágyat.

Azért az biztató, hogy a jelentkező hang, a kerék fordulattal arányos. Talán valami beékelődött a gumibordákba(pl.kavics) vagy egy szöget összeszedtél, és az adja a hangot. A kerékagycsapágy hang morgó, daráló, és nem ütemes. Ha nem szitál az eleje, nem húz oldalra, és a kanyar után visszaforog a kormány, akkor remélhetőleg a futómű nem sérülhetett.

2015. nov. 6. 21:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Hova vigyem el? Gumishoz? Futomuveshez?
2015. nov. 6. 21:07
 5/7 veterán vas ***** válasza:

Cseréld meg a két hátsó kereket a két elsővel, 50%-al csökken a kérdezni való. ;)

Apropó ha már leveszed a kerekeket, nézd meg a felnicsavarok végeit, nincs-e valamelyiknek kifényesedve/elnyalva a vége? Egy-két gyógypillantás, gömbfejekre, talpasra, gátlófelfüggesztésre, tárcsarögzítésre, szilentekre.........

Aki keres , az talál.

2015. nov. 6. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem cseréltek már 2 éves autón gariban kerékcsapágyat, tehát nem lehetetlen, hogy "hamar" tönkremegy.

Úgy szokták megnézni, hogy megemeled az autót annyira, hogy a gyanús kerék ne érje a földet, elégugolsz, 2 kézzel határozottan megfogod 2 oldalon ill. fönt/lent és megrázod/megpróbálod "billegtetni" a kereket. Ha kotyog/lötyög, akkor jó eséllyel kerékcsapágy. A másik oldalon lehet csinálni ellenpróbát, ha bizonytalan vagy.

2015. nov. 12. 20:15
 7/7 anonim válasza:
Meglett a hiba?
2019. márc. 11. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!