Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A végrehajtó lefoglalta a...

A végrehajtó lefoglalta a kocsit és lekell adni a rendszámtáblát ez mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Adóstárs voltam egy rokonnak , aki nem tudta fizetni a házrészletét és volt nálunk a végrehajtó a kocsit nem vitte el, de a rendszámtáblát lekell adni a helyi önkormányzatnál ideiglenesen,ez kerül nekünk valamibe?

Köszönöm

2015. nov. 2. 00:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez tudtommal nem, csak majd az, ha vissza akarod helyezni a forgalomba.
2015. nov. 2. 07:36
 2/10 Bognár Babi válasza:
kb. 100000-200000
2015. nov. 2. 08:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Maga a leadás valószínűleg nem - a végrehajtó (vagy az ő irodájában valaki) tud biztosat.

"csak majd az, ha vissza akarod helyezni a forgalomba."

Szerintem az az autó felkerül majd a végrehajtói kamara árverési rendszerébe és ha jó állapotú és jó áron indul a licit, akkor ez már az árverési vevő feladata lesz.

2015. nov. 2. 08:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó, attól még, hogy lefoglalták, nem feltétlenül fogják elárverezni.

Mert:

- lehet, hogy az adós mégis tud fizetni

- lehet, hogy más módon térül meg a követelés (azonnali beszedési megbízás, jövedelem-tiltás, más vagyontárgy értékesítése, stb.)

- lehet, hogy megpróbálják elárverezni, de sikertelenül...

Szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a Kérdező végül igen is újra forgalomba akarja majd helyezni az autót.

2015. nov. 2. 12:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves #4! Az autó, ha nincs rossz állapotban, akkor elég hamar el tud kelni. Hamarabb, mint a bútor, dísztárgyak, esetleg az ingatlan (amibe sokan félnek beruházni, nem is minden alap nélkül).

Sőt, ha műszaki van rajta, akkor még szélesebb a kör akit érdekelhet, mert nem kell szállítani, megy a saját lábán.

2015. nov. 2. 13:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Ügyvéd vagyok, úgyhogy bizton mondhatom, hogy az autó sem mindig kel el.

Nem értem, miért ne lehetne a Kérdezőnek olyan választ adni, amiben az a lehetőség IS szerepel, hogy egyszer majd újra visszakapja az autót.

Nyilván nem biztos, de ilyen is van, ezért a válasznak szerintem ezt is tartalmaznia kell.

Minden más csak állandó és felesleges kötekedés a részedről.

2015. nov. 2. 13:45
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 - mert hitegetni sem feltétlenül kell. Főleg nem egyéb részletek, pl. a fennálló követelés összegének ismerete nélkül. A szomorú igazság pedig az, hogyha nem veszi meg senki elsőre, akkor még nem marad az övé.

Az árveréseken a minimális árak pedig a kikiáltási árnak csak a fele-harmada szokott lenni.

Én nem vagyok ügyvéd, csak regisztrált vásárló az MBVK rendszerében, aktívan követem milyen autók-motorok-utánfutók-teherautók (és egyéb ingóságok) kerülnek fel.

2015. nov. 2. 14:42
 8/10 anonim ***** válasza:

És a tájékoztatás szerinted hitegetés?

Te nagyon buta vagy.

2015. nov. 2. 15:43
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 - Ahogy Te tetted, úgy szerintem igen: az az üzenet jön át, hogy nem kell aggódnia, vissza fogja kapni.

Nem hinném, hogy buta lennék, inkább realista. De gondolsz, amit jónak látsz. :)

2015. nov. 2. 15:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem te csak nem tudsz szöveget értelmezni. :)

De nem baj, butákkal nem vitatkozom tovább.

2015. nov. 2. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!