A végrehajtó lefoglalta a kocsit és lekell adni a rendszámtáblát ez mennyibe kerül?
Adóstárs voltam egy rokonnak , aki nem tudta fizetni a házrészletét és volt nálunk a végrehajtó a kocsit nem vitte el, de a rendszámtáblát lekell adni a helyi önkormányzatnál ideiglenesen,ez kerül nekünk valamibe?
Köszönöm
Maga a leadás valószínűleg nem - a végrehajtó (vagy az ő irodájában valaki) tud biztosat.
"csak majd az, ha vissza akarod helyezni a forgalomba."
Szerintem az az autó felkerül majd a végrehajtói kamara árverési rendszerébe és ha jó állapotú és jó áron indul a licit, akkor ez már az árverési vevő feladata lesz.
Kedves Utolsó, attól még, hogy lefoglalták, nem feltétlenül fogják elárverezni.
Mert:
- lehet, hogy az adós mégis tud fizetni
- lehet, hogy más módon térül meg a követelés (azonnali beszedési megbízás, jövedelem-tiltás, más vagyontárgy értékesítése, stb.)
- lehet, hogy megpróbálják elárverezni, de sikertelenül...
Szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a Kérdező végül igen is újra forgalomba akarja majd helyezni az autót.
Kedves #4! Az autó, ha nincs rossz állapotban, akkor elég hamar el tud kelni. Hamarabb, mint a bútor, dísztárgyak, esetleg az ingatlan (amibe sokan félnek beruházni, nem is minden alap nélkül).
Sőt, ha műszaki van rajta, akkor még szélesebb a kör akit érdekelhet, mert nem kell szállítani, megy a saját lábán.
Ügyvéd vagyok, úgyhogy bizton mondhatom, hogy az autó sem mindig kel el.
Nem értem, miért ne lehetne a Kérdezőnek olyan választ adni, amiben az a lehetőség IS szerepel, hogy egyszer majd újra visszakapja az autót.
Nyilván nem biztos, de ilyen is van, ezért a válasznak szerintem ezt is tartalmaznia kell.
Minden más csak állandó és felesleges kötekedés a részedről.
#6 - mert hitegetni sem feltétlenül kell. Főleg nem egyéb részletek, pl. a fennálló követelés összegének ismerete nélkül. A szomorú igazság pedig az, hogyha nem veszi meg senki elsőre, akkor még nem marad az övé.
Az árveréseken a minimális árak pedig a kikiáltási árnak csak a fele-harmada szokott lenni.
Én nem vagyok ügyvéd, csak regisztrált vásárló az MBVK rendszerében, aktívan követem milyen autók-motorok-utánfutók-teherautók (és egyéb ingóságok) kerülnek fel.
És a tájékoztatás szerinted hitegetés?
Te nagyon buta vagy.
#8 - Ahogy Te tetted, úgy szerintem igen: az az üzenet jön át, hogy nem kell aggódnia, vissza fogja kapni.
Nem hinném, hogy buta lennék, inkább realista. De gondolsz, amit jónak látsz. :)
Szerintem te csak nem tudsz szöveget értelmezni. :)
De nem baj, butákkal nem vitatkozom tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!