Melyek a legmegbízhatóbb dízeles autók?
De lehet, csak nagyon nagyon sokat kell keresni és az sem árt ha értesz hozzá...
Én pl. Volvo V40-et vettem, 2005-ös, Svájci, végig márkaszervízelt 107e km-rel, hagyatéki eljárásból. Automata 2.0T benzin, full extra. 800e-ben állt meg itthon. A kasztni körbe mindenhol sérült (karcok parkolásból), de a váz teljesen ép. Ez volt az ára :) Csak fél évembe került.
Ha nem értesz hozzá, 1 milliód van kocsira, amit nagyrészt városban használnál, akkor egy szívó benzines autó kell neked.
Amit esetleg megspórolnál a dízel fogyasztásán azt sokszorosan elbuknád egy javításon.
Szerintem maradj a benzinesnél. A dízelnek ha véres a torka, akkor az 1000000 ft-os vételár mellé még egy felet odaköltesz, főleg ha nem értesz hozzá és nem tudod hogy mit kell nézni vásárláskor. A régebbi dízelek jók, csak ahogy fentebb írták, a km nem kevés bennük, de ha ésszel volt használva akkor az sem gond annyira. A sajátomban 600 000 km-től több van és nincs gond vele, ésszel kell használni az autót, egy 200 000 km-t futott meg lehet hogy már kilehelte a lelkét.
Am ha mindenféle képpen dízeles kell, akkor ajánlom a Fiat Stilo 1.9 JTD-t. Sokan lehuzzák az olasz autókat, pedig nem kellene. Az 1.9 JTD kegyetlen jó konstrukció, készült 80-105-116 lóerős változatban, van 3 ajtós-5 ajtós-SW kiadása. Végülis a VW is kuncsorgott a FIAT technológiáért az olaszoknak, a Suzuki is a FIAT-tól veszi a dízel blokkokat, biztos nem azért mert olyan rosszak.
Esetleg egy Isuzu blokkos 1.7-es Astra?
G Astrából bőven tudsz válogatni ennyiért. Viszont ebből még a legerősebb is a 80 lóerős, fix turbóval ha jól rémlik. Nem lesz egy versenygép, de ez már legalább CR.
H Astrából van a változó geometriás turbós Bosch rendszerű 101 lóerős, de ennyiért csak nagyon a kínálat alja van, minimum 200-250e-es futással 10-11 éves gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!