Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hátramenet fokozatba való...

Hátramenet fokozatba való kapcsoláskor problémák, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Sziasztok! EGy Opel Calibram van. A váltója megfelelően működik, általában szépen veszi a fokozatokat,de hátramenetbe való kapcsoláskor van, hogy olyan hangot ad ki, mintha nem lenne teljesen benyomva a kuplunkg (pedig be van). Azért vagyok tanácstalan, mert a probléma időszakosan áll fenn, van hogy minden gond nélkül be lehet tenni hátramenetbe is.

2015. okt. 30. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
nem a kuplungal van a baj mivel a többi fokozat működik. A reverz kerék valószínűleg nem súrlódik megfelelően. Szerviz.
2015. okt. 30. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:

na megint egy "okos".

A kocsik 99%nál a hátramenet nem szinkronos a többi igen.

Iyenkor 90% összevan rágva a főtengely végén a tűgörgős kosár és az viszi át a hajtást üresben. 10% kuplung hiba(kopott kiemelő, vetemedett tárcsa, megnyult huzal vagy levegős hidraulika rendszer, stb.)

Calibrát nem ismerem, de ha van tűgörgős kosár a főtengely végén akkor azt kell cserélni és megnézni a nyelestengely csapágyat is! Ha az lóg akkor újra összefog rágni az új tűgörgővel!

2015. okt. 30. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:
az "okostól" megkédezném mi az a reverz kerék és hogy kell megfelelően surlódnija?
2015. okt. 30. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Az 1-es válaszolónak és a kérdezőnek gyanítom, hogy eddig csak olyan autókkal volt dolguk, amikben szinkronizált a hátramenet is. Nos elárulom nektek, hogy a legtöbb régebbi autóban nem szinkronzált a hátramenet, ami azt jelenti, hogy sokszor álló helyzetben, féken állva is reccsen a rükverc, akármilyen finoman is próbálod kezelni. Ez teljesen normális, nincs mit tenni vele.
2015. okt. 30. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem szinkronizált a hátramenet. Tartsd kinyomva a kuplungot 2-3mp-ig és utána tedd csak hátramenetbe. Nekem ezzel a módszerrel nem reccsen a váltó.
2015. okt. 30. 16:41
 6/6 anonim ***** válasza:

2-3vagyok.

Nem normális ha szinkron mentes rüki recseg!

Leírtam mi szokott a gond lenni, lóg a nyelestengely és a vége belerág a főtengelyvégi tűgörgőskosárba.

Vagy nem emel ki a kuplung 100%ig csak 99%ig.

2015. okt. 30. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!