Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet hogy köpi a...

Mitől lehet hogy köpi a olajos vizet az autó?

Figyelt kérdés
Ma reggel beindítottam az autót majd hagytam járni egy kicsit és amikor már bemelegedett elindultam itthonról. Amikor megáldtam észre vettem az aszfalton hogy teli köpi kormos vagy olajos vízzel az autó. ( kipufogóból jön ha valaki nem értené ) Ez mitől lehet? Nagy gond? Azt tudom hogy a kipufogó visszavezető rendszerem ( ha jól tudom EGR szelepem ) nem jó az majd most fogom cserélni a napokba de okozhatja az? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

#autó #EGR #kioufogó
2015. okt. 27. 07:32
 1/5 anonim ***** válasza:
A hideg miatt akár még a lecsapódó víz is lehet a kipufogórendszerben. ha nem, akkor hengerfej gyanús
2015. okt. 27. 07:37
 2/5 szántóvető ***** válasza:
csak az összegyűlt pára keveredik a korommal és az kéredzkedik kifelé,nem kell megijedni.
2015. okt. 27. 07:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Rendben nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Az első válaszadónak írom: volt már hengerfejezése az autónak kb 2-3 hónapja :)

2015. okt. 27. 08:06
 4/5 anonim ***** válasza:
ha nem fogy sem az olaj, sem a hűtővíz, akkor csak a kondenzvíz és a kipufogóban lerakódott korom egyvelege lehet
2015. okt. 27. 12:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne járasd annyit helyben. Alig melegszik a motor és a kipufogó közben tele lesz kondenzvízzel, ami kimossa a kormot is. Fél, max 1 perc untig elég járatni a motort, addigra már eljut az olaj mindenhová ahová kell. Hideg motorral kerüld mind a túl magas, mind a túl alacsony fordulatszámot és a gázpedál mélyre nyomását is.
2015. okt. 27. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!