Lemezfelni festése?
Rá lehet fújni nyugodtan a rozsdára, de ne csodálkozz, ha két hét múlva lepereg az egész.
A lemezfelni festése technológiáját tekintve megegyezik a karosszéria fényezésével. Először amennyire lehet, eltávolítod az előző bevonatot és a rozsdát, utána alapozótól kezdve építed fel a rétegeket. Mindezt értelemszerűen leszerelt gumival, kiszerelt szeleppel, kívül-belül festve, hogy értelme is legyen a dolognak, ne csak eltakard a rozsdásodást.
De van egy elterjedt Mekkmester-módszer is: fennhagyod a gumit, kicsit meghúzgálod drótkefével, rátaknyolsz valami rozsdaoldót, azt' lefújod a legolcsóbb szóróflakonos akrillal. Pár napig talán még szép is lesz, de sokáig nem fog tartani a csillogás.
A felni úgyis durva felület és gondolom matt fekete lenne?
Ha ien ,akkor vizesen 400-as.
Egyébként normál fényzezésnél lecsiszolják 60-80 körülivel csontra, majd 120, majd 220. Erre 2 réteg töltő alapozó, azt kicsit megspriccelni valami eltérő színű spray-vel, és addig csiszolni vizes 600-assal (de metál meg gyöngyház szineknél akár 1000 ig is mehet) amíg a pöttök eltűnnek. Aztán szilikonlemosó, észterhigítóval áttörölni, mézeskendővel áttörölni. Aztál lehet fújni.
A simson időszakban volt amit említettem, akkoriban szépen vizes 400-assal becsiszoltam, és jött a neolux. Akkori viszonylatban nem volt rossz, felninek még ok lehet, főleg mint említettem, ha matt szín.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!