Anonymer kérdése:
Opel 1.4 X14Xe túlmelegszik, mitől lehet?
Figyelt kérdés
Az autót most vettem nem rég, több víz volt benne mint ami a tartályon fel volt tüntetve. Elindultam fele normálisan felmelegedett aztán láttam hogy melegszik 100fokra, lecsavartam leállitott motornál a sapkát, nyomta ki magából a vizet, nagyon, és alul is egy csőből folyik már azóta. ventilátor bese kapcsol, ha felmelegszik az autó nyitott sapkánál ömlik belőle a víz.Kérem hozzáértő segítségét!Köszönöm2015. okt. 21. 12:38
1/8 Petya183 válasza:
Dugulás, hengerfej
Gyorsan melegszik? Termosztát kinyit? Elől a hűtő melegszik?
2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogyan kell megállapítani hogy nyit-e.Segítségem pedig csak holnap lesz.
2015. okt. 21. 12:47
3/8 A kérdező kommentje:
Ha forró víz éri gondolom akkor....?
2015. okt. 21. 12:48
4/8 Petya183 válasza:
Igy van... Akkor kinyit és akkor megy bele a meleg viz az első nagy hűtőbe... Szóval ha 100 foknál nem meleg vagy csak langyos akkor ott a gond
Nyúlj be a motortérből és fogd meg
De azért előtte állítsd le a kocsit
5/8 anonim válasza:
Nálam is ez volt a probléma, igaz nagy nehezen vissza hűtötte a ventilátor amikor bekapcsolt a ventilátor de nem volt normális jelenség ez. Én sajnos nehezen jutottam el vele szerelőhöz mert az autót is csak heti 1-2 alkalommal használtam amikor már túlságosan halasztottam a szervizt akkor már azt vettem észre hogy elkezdett csöpögni belőle a víz főleg amikor már forrósodott a víz. Akkor egyből elvittem szerelőhöz megkocáztatva azt hogy nagyobb kárt csinálok, sajnos nem tudtam mit tenni gyorsan kellett tennem amit teszek. El is vittem, a szerelő srác egyből hengerfejre tippelt de még a tömítésekkel sem volt baj, aztán jött a rendszer teljes leengedése és átmosása, hát mondta hogy eléggé koszos meg vízköves volt így nem is ártott neki, de a probléma a termosztátnál volt ami megadta magát és teljesen be volt állva, azt kicserélte meg két csőbilincset is cserélt meg pár helyen a tömítéseket is mert már azok is a végüket kezdték járni, 3 nap alatt megvolt a melóval és teljes átvizsgálással, az autót többször kipróbálták, felmelegítették járatták, a vízpumpa is sajnos terhelve volt lehet egy részleges dugulás miatt, mondta hogy mihamarabb amint lesz időm meg pénzem rá menjek vissza és azt is cserélik de minél előbb nehogy baj legyen, és ugye jól tettem hogy 3 hónappal később vittem vissza mert az autó csörögni kezdett és a vízpumpába a csapágyazás már kezdett fáradni, így az is ki lett cserélve és azóta gondom nincs az autóval.
6/8 A kérdező kommentje:
Amúgy 10 kilóméter után kezdett túlmelegedni
2015. okt. 21. 13:14
7/8 A kérdező kommentje:
-köszönöm a segítségeteket!
2015. okt. 21. 13:15
8/8 Petya183 válasza:
Egyszerű: töltsd fel vízzel, melegítsd fel 100 fokra majd nyisd fel a motorháztetőt az első hűtőről megy egy vastag cső a blokk fele (JOBB OLDALI)és ha az járó motornál épp hogy langyos akkor termosztát, ha jó meleg és alig tudod megofogni akkor hengerfej
De azt nem irtad le hogy milyen gyorsan melegszik fel 100 fokra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!