Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki GSX750F vagy Yamaha...

Suzuki GSX750F vagy Yamaha FZS600 vagy Honda CB600F (Hornet)?

Figyelt kérdés
Mindegyikből a 2000-es évjárat körüliek jöttek szóba. Pro-kontra jöhetnek tulajoktól, tapasztalt motorosoktól. Ezek közül yamahát és hornetet vezettem már, a Yamaha jobban tetszett. Várom a tapasztalatokat. Köszi, Üdv.
2015. okt. 20. 20:40
 1/7 lupara ***** válasza:
Yamaha-FZS600-hoz hozzá tudok szólni,négy éve vettem egy 2000-es évjáratút.Olaszországból hozták be 2006-ban,majd két hazai tulajdonos után került hozzám 2012-ben.Mozgalmas előélete ellenére,a vételkor nem találtam fogást a motoron.Friss műszakival,költségmentes állapotban volt.Új gumik,lánc,led-es irány és hátsó fények,E-jeles sportdob,hátsó doboz stb.Motor zaj és füstmentes,fékek nem kopottak.Nem sorolom tovább,rendben volt a gép,a kamionsofőr fiú nem is engedett az 580ezres árból.Igaz mindent ami volt hozzá odaadott.Akkor volt benne elvileg 41ezerkm,most van 63ezerkm.Szükséges karbantartásokon kivül,nem kellett hozzányúlni.Jól indul,üzembiztos.Fogyasztás:4,3-6l/100km,6000ford-ig kezesbárány,felette agressziv.Fékek kitűnők,(hátsó gyenge kissé).Futómű rossz úton is jól teljesit,kényelmes a üléspozició.Súlya 210kg,nem kell vele birkózni,menet közben nem érezhető.Szelephézagállitás 42ezrenként,karburátorokhoz nem kellett nyúlni négy év alatt.Jó küllemű,kellően erős(95Le),és az enyém igen üzembiztos,tartós gép.Nem lesz könnyű választanod,mindhárom motor eltalálált,szinte minden szempontból.
2015. okt. 20. 23:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes irományt. Nekem a fazer fele húz szívem, igaz a suzukit még nem próbáltam, de igazából csak a bővebb választék miatt hagytam bent.
2015. okt. 21. 00:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első kettőt javítottam már.

Suzuki egy lom!

Fazer az nem rossz, igazából nekem ami nem tetszik, hogy kicsi hűtőkört kompenzálták nagy hengerbordákkal és a motor egyenes futása nem egy sportgép szintű.

Két tipushibája van amivel több fézeren is találkoztam:

-szivosor gumik eloregednek(utángyártott szett 40ezer és a csere egy tizes, ennyiért benne a friss karbiszinkron is)

-első lámpa foncsor elrohad(bontott sincs sehol ami jó, új lámpa 100eFt felett)

Hondákhoz drága az alkatrész én azt nem javasolnám, elég ha csak elesel és 2X annyi, mint a yamahán.

2015. okt. 21. 09:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
2015. okt. 21. 17:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Hornet! Nekem is az van. Csak pozitív!!!!
2015. okt. 21. 20:00
 6/7 lupara ***** válasza:
#3-as észrevételeit összevetve saját tapasztalatokkal.Gyárilag puha az FZ-ék eleje,fémpogácsákkal spanolják,igy vettem én is.Hátsó rugóstag 8 fokozatban állitható,középen tartva jól "ül"az útban.Sikban futó kerekekkel,rendben lévő kormányművel,nincs egyenesfutási gondom.Hűtő valóban lehetne nagyobb,1,95liter a teljes mennyiség.Gyárilag csak vészjelzővel szerelt,120C-nél jelez.Mi tettünk rá hőfokjelzőt,nyári dugóban 110C-be belemegy.Ventillátorom mindig közbeszólt,vizforrás nem volt.Szivócsonk öregedése létező és drága probléma lehet,de ez a többi tipusnál is bejöhet.Felvetésekre én ezeket tapasztaltam,kérdezőnek és másnak is kiegészitésnek szántam.
2015. okt. 21. 21:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos infokat. Mindenkinek megy a pozitív értékelés.
2015. okt. 21. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!