Mit csináljak vizsga előtt hogy lenyugodjak és ne izguljak?
Holnap 14:20-kor lesz a vizsgám egy aránylag kis városban Békéscsabán, sajnos órákon voltak még hibák, és ahogy néztem olyan is ami tuti bukás.
Reggel 2 órát vezetek utána 13:20-tól még körülnézünk hogy nincs-e lezárás vagy ilyesmi.
Sajnos eléggé izgulós típus vagyok, és könnyen látszik rajtam ha izgulok, az EÜ is másodjára sikerült.
Félek hogy nem megyek át, és ha véletlen nem sikerül akkor nem tudom hogy lesz mert már nagyon pénzem sincs rá, szóval örülnék ha az elsőn átmennék, csak félek hogy lesz valami váratlan helyzet (gyalogos lelép vagy ilyesmi) és nem tudom jól megoldani, aztán egyből bukás.
Abban reménykedem még hogy a vizsgabiztos nem lesz olyan szigorú.
Remélem összejön! :)
Mondanám, hogy gondolj erre, csináld ezt meg azt, de akkor is izgulnál. Ez természetes.
Annyit tudok tanácsolni, hogy próbálj higgadt lenni és hideg fejjel vezetni. A táblákat és az utat figyeld, ne a vizsgabiztost. Abban pedig ne bízz, hogy olyan vizsgabiztost fogsz ki, aki elnéz egy nagyobb hibát, ezt most felejtsd el. Csak koncentrálj, tudom, hogy nehéz a lámpaláz miatt, de próbáld úgy felfogni, hogy csak ketten vagytok oktatóddal és körbekocsikázzatok a várost, ahogy már eddig már jó párszor. Menni fog az, fő a nyugi!
Furcsán hangzik, de leginkább azzal segítesz magadnak, ha nem görcsölsz rá a vizsgára, nem foglakoztat, hogy ott mi lesz.
A forgalmi vizsga egy vezetési bemutató, semmi több, nem kérnek semmi olyat, amit az oktatóddal nem gyakoroltatok.
Koncentrálni, figyelni kell és helyesen cselekedni, s ha azon morfondírozol, hogy "jaj nehogy megbukjak" éppen a figyelés, koncentrálás rovására teszed.
A vizsga előtt általában megnyugszanak a tanulók, s ha rendes a vizsgabiztos még segíteni is fog.
A legfontosabb, hogy ne döntsd el előre, hogy úgyis rágörcsölsz, úgyis megbuksz... mert akkor úgy lesz.
Viszont egy forgalmi vizsgát nem lehet a szerencsére alapozni... mint pl talán nem lesz szigorú a vibi. De! Legyen az! Ha nem megy, ne kapj még jogsit. Ha pedig megy, akkor nem baj, ha szigorú, menni fog úgy is.
És nem baj, ha észreveszi rajtad, hogy izgulsz, vagy hibázol. Amikor nekem pl parkolás után mondta, hogy mehetünk tovább, simán válaszoltam, hogy egy pillanat, csak még remeg a lábam :o
Sok sikert.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ma sikeresen levizsgáztam elsőre! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!