Dízel autó alá milyen sportkipufogót?
Ha a katalizátor után csak egy üres 60-as cső lenne milyen hangja lenne? vagy érdemes lenne variálni a közép, esetleg végdob eltávolításával?vagy amíg a katalizátor bent van addíg nem lesz hangja? Vagy univerzális sportkipufogót? vagy milyen lehetőségek vannak még?
Cél a hang mélyítése, semmiképpen sem szeretnék traktor/teherautó hangot- létezik ilyen egyátalán?
egy 2 literes turbós 16 szelepes motorról lenne szó.
Hallottál már MTZ-t kirohadt kipufogóval?
Na kb ezt éred el.
ez attól is függ, hogy milyen autó alá szeretnéd. A négyhengeres dízelek hangja alapból "traktoros". Haveromnak a Fiat Stilo 1.9-es JTD, a szokásos dízel hanggal, ugy kell elfogadni. A saját Alfa 159-es autómban egy 5 hengeres 2.4-es 20 szelepes JTDm motor van, annak nagyon szép hangja van, hiába dízel.
Biztos van valami spéci kipufogó, de láttam már elég sok buzerált kipufogót dízel alatt, egy hangyafaszányival mélyebb volt a hangja, de akkor is maradt a jellegzetes négyhengeres dízel hang, ha bőgette akkor meg elég gusztustalan volt. Én nem akarlak lebeszélni róla, de szerintem nincs értelme, mert a dízel az nem a hangja miatt szép és jó.
Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy tudom hogy a mai dízelekben már részecskeszűrő van, nem katalizátor.
találtam neked két videót, ezen az egyik egy 1.9-es JTD motorral szerelt (4henger, 16 szelep), a másik egy 2.4-es 5 hengeres 20 szelepes JTDm Alfa 159. Ilyen hangzásra gondolsz, mint az 1.9-esnek a hangja?
1.9-es:
https://www.youtube.com/watch?v=aBTlkEDpy-w
2.4-es:
Köszönöm 3-4 :) amúgy egy mazda cdh erőforrásról lenne szó. Pár hete láttam/halottam egy 1.9-es tdi golfot, és kimondottam bogarat tette a fülembe, nem volt traktoros, de szép mély hangja volt, és hallatszott a turbó is.
A két videó közül a második állna közelebb a szívemhez, de nem álmodozok arról hogy a 4henger úgy szóljon mint az öt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!