Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jártok télen fekete...

Miért jártok télen fekete lemezfelnivel?

Figyelt kérdés

Van, aki egész évben azzal jár, nyilván ő olyan fajta, akit nem érdekel az autó kinézete, abszolút megértem és tisztelem a véleményét.

De számtalan autót látok nyáron csillivilli baromi drága 18-as alufelnin, télen meg fekete rozsdás lemezfelnin. Ebben mégis mi a logika? Az év 7 hónapjában szépnek kell lennie az autónak, a maradék 5 hónapban annyi se számít, hogy legalább ne legyen rozsdás a kerék? 4 szép gyári dísztárcsa, azért sokat dobna rajta. Ismerek olyat is, aki a téligumik felrakásával a nyáron használt dísztárcsákat ledobja az autóról. Mégis minek?

Nekem éveken át dísztárcsám volt télen-nyáron, soha egy karc nem esett rajta, pedig sokat megyek. Az utóbbi 5 évben alufelnivel járok télen is, és se sómarás, se padkanyom, se semmi nem történt vele. Akkor mégis mi az indok a fekete lemezfelnire olyan embereknél, akik nyáron szép aluval járnak.

2015. okt. 17. 20:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Só. Megmarja némelyik fényét, + törik a vékony felni a nagy fagyban.
2015. okt. 17. 20:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Nos nálam az indok nem más mint, hogy 16"-os alufelnivel (nyári gumival szerelve) vettem a szekeremet és szinte ingyen hozzá jutottam egy jó állapotú 15" téli gumis acélfelni szetthez.

Na most nem szerettem volna télen is nyári gumival járni, azért megyek hegyekben is, telenként bizony nem 1* áldom, hogy téli gumi van fent. Gondolkodtam mostanában a Michelin új 4 évszakos gumiján amit nagyon dicsérnek, de aztán elvetettem a dolgot.

Cserélgetni meg nem fogom a gumit a felnin 1 évben 2* csak, hogy alufelni legyen télen nyáron. Pénzem meg nincs még egy szett alufelnire.

Az acélfelnin jó állapotú gyári dísztárcsák vannak.

2015. okt. 17. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:

"4 szép gyári dísztárcsa, azért sokat dobna rajta"

Ha épp van. De akad olyan, akinek más átmérőjű a téli és a nyári gumi. A nyári a gyári felnin van, gyári dísztárcsával, a téli meg mondjuk 1"-lal kisebb váltóméret, mert épp olyan méretű felnit tudott olcsón szerezni. Ahhoz nem jó ugyanaz a dísztárcsa, másikat meg lehet, hogy nincs kedve venni.

2015. okt. 17. 20:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Egész évben acélfelnin járok, de mindig ragyog az autó.

Van dísztárcsa de minek? Jobban néz így ki az autó.

2015. okt. 17. 21:36
 5/10 Beviz Elek ***** válasza:
Azért, mert peremes Aluett felnim van télire. Nyárra pedig Enkei
2015. okt. 17. 21:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Magyarországon nagy divat sózni az utakat.

nem tudom láttál már sótól málló alufelnit?

minden bizonnyal nem.

1. majd ha neked is elkezd kirügyezni 200ezer forintos felni szetted, elgondolkodsz rajta, hogy lehet inkább a sima fekete 5 ezer forintos lemez felnit kellett volna használni a sáros latyakos sózott utakon.

2. egyszer kell csak egyetlen egy körömhegyni helyen lepattannia a lakknak meg a festéknek az ALUról, és már ki is eszi a sólé azonnal.

3. a másik pedig, krvára nem tesz jót sem a felninek, a guminak meg aztán főleg, hogy állandóan le van szedegetve a felniről.

4. eleve simán gumit tárolni nem túl egészséges, felnin nyomás alatt sokkal jobb, pl egész nyáron a téli gumikat elrakni a garázsban.

5. anyagilag is jobban jössz ki, mint évi 15-20 ezret fizetni a gumisnak, hogy cserélgesse a gumikat.

2015. okt. 17. 21:59
 7/10 lupara ***** válasza:
100%
További lehetséges indoklás, a fekete lemezfelni téli használatára,a felsoroltak mellé.A gumis felrakta a téli gumikat,az általam vitt lemezfelnikre,évekkel ezelőtt.Disztárcsáimat nem rakta fel.Azzal magyarázta,hogy a ráfagyó hólé miatt mindet elhagyom tavaszig.Ezért mindenkinek azt javasolják,ne tegye fel,a többi gumis is ezt csinálja.Nem hallgattam rá,hazaérve felraktam a disztárcsákat.Normális külső mellett,sokat véd a rozsda ellen is.Gyári vagy jó minőségű disztárcsát nem hagytam még el,az intelmeket nem igazolta az eltelt idő sem.
2015. okt. 17. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Megjött az ügyeletesbunkóóóó.

Télen nyáron gyári alufelni és téli gumi.

Most hova bújak el?

2015. okt. 18. 02:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Én konkrétan 50-ért vettem 4 szép használt 16-os gyári felnit az autómra télre. Nem hiszem, hogy nem éri meg jobban, mint 20-ért az ocsmány fekete lemezfelni. Ha eladom az autót, akkor kb ugyanennyiért el tudom adni a felnit. Akkor meg kb nem került pénzbe.
2015. okt. 18. 06:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy, jár a keksz!
2015. okt. 18. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!