Leállt a motor. Az önindító nem forgatja. Mi lehet a gond?
2.ban csammogtam a dugóban.2-3 másodpercre recsegés hallatszott a motortérböl.Olyasmi mintha a váltó reccsenne egyet.
Ezt követöen a motor leállt és be sem indul.
Az önindító forog,de nem hajtja a motort.
A motor nem állt be.
Mi tlehet a gond?
Vezérlés hiba esetén vagy forog a főtengely vagy összeakadó vezérlés miatt meg se tudja moccantani a főtengőt.
"Az önindító forog és nem hajtja a mocit."
Könnyedén forog? Nem olyan mintha túl akarna pörögni? (terhelés nélküli indító hang)
Most az jut eszembe hogy hasonló hang lehet abból ha motorjárás közben ráindítózunk, bár a szabadonfutónak dolgoznia kéne ilyenkor
Vidd el szakihoz, innen monitoron keresztül csak max tippelgetni lehet.
"Az önindító forog és nem hajtja a mocit."
azt meg hogy csinálja? csak úgy, ha meghalt a bendix vagy a mágnes... bár nehéz elképzelni, hogy egyszerre haljon be a belsőégésű motor és az önindító is, főleg úgy, hogy menet közben az indító semmit nem csinál...
szerintem is vezérlés lesz az, mikor volt utoljára vezérmű szíj/lánc cserélve?
Még nem tudtam megnézni,de én a lendkerékre tippelek.
A lendkerék külső része fogazott.Azt hajtja az önindító.
Ha a lendkerék megcsúszott-elszakadt akkor az produkálhat motorleállást és nemindulást.
Lehet elnyírta a lendkerék a főtengelyed...Az volt az a recsegés.. Csinál ilyet!
Próbáld meg hogy sebességbe teszed az autót és megpróbálod tolni. Ha nem megy akkor még remélhetőleg egybe van a főtengely..Ha eltudod gurítani akkor már nem mozognak a dugattyúk.
én még soha nem hallottam ilyenről, hogy a lendkerék egyszerűen elnyíródjon a főtengelyen...
mellesleg a hajtáslánc:
főtengely->lendkerék->kuplungtárcsa->nyelestengely
tehát ha a főtengely/lendkerék rögzített kapcsolata megszakadt volna, akkor sebességben is elgurulna a kocsi anélkül, hogy forogna a motor, mivel a lendkerék elforogna a főtengelyen... tudod tolni a kocsit sebességben felengedett kuplunggal úgy, hogy nem forog a motor? meglepődnék, ha igen...
szerintem szimplán elszakadt a vezérlés... mikor cseréltetted utoljára?
Arra, hogy a lendkerék, a csavarokat elnyírja, legalább olyan kevés az esély, mint arra, hogy a fogaskoszorú elforogjon a lendkeréken.
Amúgy nem lenne hátrány tudni az autó típusát, korát, illetve a megtett kilométereket.
Addig csak értelmetlen fantáziálás.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!