Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mz etz motorotokba milyen...

Mz etz motorotokba milyen olajat használtok?

Figyelt kérdés

És mi a véleményetek az általatok használt olajról?

Nekem 251 -es etz-m van a váltóba repsol moto transmisiones 80w90 van hidegen mint a vaj melegen átlagos.

Benzinhez nyáron castrol power 1 racing ot használtam 1:50 be. jó.

Szeptemberben castrol power 1 re váltotam 1:50 be 120 KM/h-nál megszorult rendesen de túlélte.(de lehet a brutál ellenszél tehet róla)

Most vettem Repsol Moto Competicion 2T és Re-Cord 2T Full Synthetic olajat ezeket még nem próbáltam.

Válaszokat véleményeket köszönöm.

2015. okt. 12. 07:35
 1/9 szerencses85 ***** válasza:
A váltóba való olaj jó, a benzinbe való olajról annyit, hogy a Power 1 Racing jó volt bele, a Re-Cord és a Repsol Competicion rosszabb minőségű.
2015. okt. 12. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:
A Re-Cord-ot szerintem hanyagold! A többi jó.
2015. okt. 13. 21:40
 3/9 A kérdező kommentje:

1:40 be bekevertem a rekordot. Elhasználom ha már megvettem nem rossz egyébként de a biztonság kedvéjért nem keverem 1:50 be.

legközelebb agip/eni i ride moto 2t-t akarom kipróbálni ha elfogyott a repsol meg a re-cord.

2015. okt. 14. 17:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Jó ötlet... Hetente mást tegyél bele, hogy ne tudd melyiktől feküdt ki a motor...
2015. okt. 18. 07:37
 5/9 szerencses85 ***** válasza:
Egyiktől sem fog "kifeküdni a motor", de valóban, nem nagyon érdemes váltogatni, így nem veszed észre, hogy melyik olaj jobb. Igazából a Re-Cordon kívül bármelyik jó.
2015. okt. 18. 21:10
 6/9 A kérdező kommentje:
4. Ha már vetted a fáradtságot és ráadásul ilyen okos vagy a kérdésre válaszolj.
2015. okt. 19. 06:12
 7/9 anonim ***** válasza:
szia. váltóba az a lényeg hogy ásványi olaj legyen. nekem a 80-90 es sűrű olaj nem vált be,nagyon lassan melegszik,nem emel ki a kuplung én utáltam.15-40 es normál legolcsóbb motorolajat rakok a váltóba,nincs vele semmi gond,működik a kuplung,váltó rendesen télen-nyáron.Benzinbe: a lényeg hogy legalább résszintetikus legyen,én 1:45-50 be keverem kb.1:40-el nekem már taknyolja a kipufogót.
2015. okt. 19. 22:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Nah, mielőtt még szokás szerint egymásnak esnek az olajfanatikusok, mint minden MZ-vel és olajjal kapcsolatos kérdésnél..80W90 váltóolaj, vagy 10W40 hajtómű olaj...Tessék ráguglizni, a 2 olajnak közel azonos a viszkozitása, TEHÁT szinte egyformán megfelel. ( Bár én a 10W40-et ajánlom, azzal még sose csúszott meg a kuplung, 80W90-el melegen már egyszer egyszer csusszant meg...nade..

2T olajból a Castrolt felejtsd el..no nem azért mert rossz, hanem mert szerintem az egyetlen olaj amit kb. 4 féle minőségben lehet kapni...

igazából szinte mindegy, mit teszel bele, legyen félszintetikus vagy ásványi, legyen rajta, hogy milyen szabványoknak felel meg, az már rossz nem lehet, keverd 1:50 be és kész..nem szeretem azokat akik túlmisztifikálják az olajhasználatot...az első 250-es ETZ-met 83-ban vásároltam, akkor az olajak terén még nem nagyon volt válogatási lehetőség, AROL 2T olajjal mentem 90.000 km-t, aztán elütött egy honvédségi Uaz....2001-ben vásároltam megint egy ETZ-t, előtte 4ütemű motorjaim voltak, félszintetikussal használom, 67.000 km volt az órában, most éppen 12.000 :) átfordult :) Télen nyáron, munkába, szórakozásra..köszöni szépen jólvan..:) Amennyi időt az olaj válogatásra pazarolsz, annyi idő alatt motorozhatnál is egy jót! :) :) :)

2015. okt. 21. 16:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Ne aggódj csak esőbe és munkaidőbe nem motorozok.
2015. okt. 22. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!