Normális, hogy mozog a féltengely? Lent bőv.
Figyelt kérdés
Olajat cseréltem múlthéten és észrevettem, hogy a jobb külső porvédő kivan szakadva. Tegnap sikerült elvinnem szervízbe, ahol kértem mind a 4 porvédő (külső, belső, jobb/bal) cseréjét. Ez meg is történt, ma levettem a jobb első kereket, hogy megnézzem mit csináltak ott alul. Miközben törölgettem a korábbi olajmaradékokat észrevettm, hogy a féltngly tengly irányban "lötyög", kb 4-5mm. Tehát nem fel, le hanem pontosan oda-vissza. Olvastam a csukló mgekopásáról ezt azt, de többnyire azt írták, hogy az kanyarodáskor hallható, és akkor kopik, ha a porvédő kivan szakadva és sokat mennek vele úgy. Nekem kanyarodáskor teljesen csöndes minden. A szervízbn sem mondták, hogy baj volna vele. Akkor ez normális, bekéne állítani vagy rossz??2015. okt. 10. 13:23
2/3 anonim válasza:
Igen, normális. A futómű mozgása közben ugyanis valamelyest változik a féltengely hossza, tehát ha nem mozogna, akkor baj lenne.
3/3 Laceehkah válasza:
Ez így nem teljesen igaz, hogy az úgy jó! Ugyanis ha a féltengely rendesen betámaszkodik a difibe és kívül tartja a csonkállvány akkor nem mozoghatna ki-be csak amikor a csonkállvány helyzete változik. Szóval mikor lejjebb vagy feljebb van akkor kijjebb húzza a görgős belső részt, ha Meg pont vízszintesen áll akkor meg normál helyzetben van. Ezt kézzel nem tudod ki-be mozgatni ha minden össze van rakva szakszerűen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!