Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor kürt bekötése hogyan?

Motor kürt bekötése hogyan?

Figyelt kérdés
12 voltos kürtről van szó, két saru van rajta, de amikor kipróbálom a 12 volttal, csak szikrázik. ezek polarizásérzékenyek? semmilyen jelzés nincs rajtuk
2015. okt. 9. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Elvileg a kürt teste a negatív s a saru a pozitív. Gyanítom a tiéd is ilyen s ezért szikrázik.
2015. okt. 9. 18:16
 2/5 A kérdező kommentje:
erre gondoltam én is, de amikor láttam, hogy két saru van, megkavarodtam. miért van akkor két saru?
2015. okt. 9. 19:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Az ilyen kürtöknél, nem a duda a test, hanem tökmindegy hogyan de a két sarura kell mennie a + és - nak. Ha szikrazik akkor nem jó a duda. Őszintén szólva nem szedtem még szét dudát, hogy mi megy benne tönkre, de így megy tönkre az biztos.
2015. okt. 9. 19:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Milyen kürt? Ezekben egy tekercs van, ami húzza-elengedi a membránként szolgáló fémlapot.

Simán lehet hibás belül is, de ha pl. állítható, akkor lehet el van tekerve a csavar - mondjuk én csak Pannonia kürtöket szoktam szétszedni, azoknál lehet. Ha nagyon betekered (az állítócsavart), akkor nem tudja elengedni és nincs hang, de van szikra. Persze kivitelenként eltérő lehet, ha mondasz valami támpontot vagy dobsz fel róla képet, lehet lesz ötlet.

2015. okt. 9. 20:23
 5/5 A kérdező kommentje:
[link] ez a kürt
2015. okt. 11. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!