Hogyan tartsam melegen a kocsi motorját?
sziasztok!
Nem garázsban tartom az autómat és érdekelne hogy milyen trükkök vannak arra hogy ha indításnál nem is, de menet közben minél előbb bemelegedjen a motor?
Nézegettem ilyen elektromos vízmelegítőket, ezekről mi a véleményetek?
+lehet hülye kérdés, de a motortérbe érdemes valamit berakni amivel több ideig bent tudom tartani a hőt?(kartonpapírról hallottam :D )
Vagy ti hogy készültök fel a téli időszakra? Dízel kocsim van.
Tegyél a hűtő elé egy kartonpapírt,hogy gyorsabban melegedjen a víz!Ami amúgy egy urban legend,mert ettől egy perccel sem lesz hamarabb üzem meleg az autó......
Ha ennyire fel akarod készíteni a hidegre,akkor max vegyél bele egy új termosztátot,azt jó napot.....
majd megmagyarázza valaki, hogy mennyit segít a kartonpapír... :D ami igaz is, akkor ha szar a termosztát, de azt nem kartonpapírral kéne "kompenzálni", hanem cserélni kéne
elektromos vízmelegítő nagyon jó cucc, ha olyan helyen áll a kocsi, ahol van áram, akkor hibátlan, utcán már kevésbé kivitelezhető :D
A hűtő elé tett kartonpapír nem csak a hűtőt zárja el a levegőtől, hanem a motort is, az egyébként a hűtőn keresztüláramló levegőtől. Így valamennyire segíti a motor gyorsabb bemelegedését és nagy hidegben, a későbbi melegen tartását.
Az enyémbe (2.5Tdi) szereltem egy bontott dízel előmelegítő kályhát. Ez -20 fokban is fél óra alatt 70 fokosra melegíti a vizem és akár menet közben is lehet használni, ha nincs időm kivárni a fél órát. Az elektromos vízmelegítők is jók és olcsóbbak is, de azt értelemszerűen, csak hálózati áram közelében lehet használni.
köszönöm az eddigi válaszokat!
Ez a vízmelegítő kályha miben különbözik az elektromos vízmelegítőtől? :D hogy működik?
mert nekem is az a bajom hogy itthon indulásnál még oké hogy elektromossal felmelegítem, de munkából hazafele már nem tudom ezt megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!