Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Öreg lakóautót ami 3,5t...

Öreg lakóautót ami 3,5t feletti, hogy tudom teherautó kategóriából kiszedni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a szállítható személyek száma 9-nél több, akkor autóbusz. Ha a megengedett legnagyobb össztömege 3500 kg-nál kevesebb, akkor személygépkocsi. Sajnos a lakóautók már csak olyanok, hogy nehezek, de kevés személyt lehet velük szállítani. Nem tudsz mit kezdeni, teherautónak minősül. Ha a költségeit szeretnéd csökkenteni, akkor kedvezményes veteránbiztosítást kell rá kötni, amennyiben az autó megfelel a feltételeknek.
2010. márc. 15. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
belezd ki és csökkentsd 3500 kg alá az önsúlyát
2010. márc. 15. 20:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Köszönjük a választ, de a megengedett legnagyobb össztömeg számít a kategóriába sorolásnál...
2010. márc. 15. 22:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Én már értem kérdesed.

Téged az össztömeg visszaminösitése érdekelne

Elmondom

Sehogy sem tudod

Nyugaton megoldható lenne

De ebben országban nem fogják engedélyezni sajnos.ez van

Utánna érdeklődtem műszaki vizsgáztató állomáson

Azt mondták nem vezethetek ilyet nincs rá jogsim

Szoval ha ilyet akarsz csináld meg a C1 kategoriát

kb

igen idiotizmusnak tartom én is ezt szarakodást mert ebben az esetben tényleg csak a forgalmi engedélyben lévő adatot kéne megváltoztni dehát ez van.....:-)

2012. aug. 5. 08:15
 5/6 anonim ***** válasza:
mivel gondolom természetesen olyan autorol beszélsz aminek a saját tömege 2-3 tonna körüli nem?
2012. aug. 5. 08:18
 6/6 anonim ***** válasza:

# 4/5

Egyetértek veled.Hát ja.Itthon felejtsd el az efféle visszaminősítéseket.Én cseheknél láttam egy AVIA A15 ös vagy 21es furgonból (gyárilag)átalakitott lakóautót.(remek kis járgányok)Sőt.A forgalmiját is láttam.Tudod mi volt a megengedett legnagyobb össztömeg rubrikába irva?Azt hittem s.ggreülök amikor megláttam. 3501 Kg :-D Szóval innentől kezdve ez már bizony kőkemény C kategória és magyarországon nem lehet visszaminősiteni még azt az egy szaros kilogrammot sem.(függetlenül attól hogy ezeknek tipusoknak a saját tömege mindössze 2180kg vagyis bőven vissza lehetne rakni "B" kategóriába.Cseheknél vannak viszonylag olcsó remek állapotú AVIA-A15 A21-es lakóautók némelyik gyári B-kategóriás vagy hivatalosan visszaminősitett.(ott lehet ilyet)Osztrákoknál németeknél franciáknál szintén vannak jó áron remek régi nagytestű oldtimer Mercedes 407-es ek 508-as ok.Ilyen re vágyok én is legalább tudnák melót keresni az országban vele csak sajnos nekem nincs 1-2 ezer eurom (franciáknál még ami jó lehet 3.5tonnásban az a renult saviem sg2).Ha szerencséd van megcsíphetsz belőlük(Merciből is)jobb állapotú hivatalosan visszaminősített "B" kategóriásat is(németeknél osztrákoknál franciáknál is vissza lehet minősíteni az össztömeget) de van belűlük 4-5 tonna össztömegű is.Erre figyelj oda ha ilyet akarsz venni mert ha az össztömeg 3.5tonna felett van akkor itthon nem fogod tudni visszaminősítettni(ez csak náluk működik nálunk nem).Amúgy ezt tényleg nagy kib.szásnak tartom,hogy magyarországon még egy 4-5 tonna össztömegű 2tonna körüli saját tömegű oldtimer lakóautót sem lehet visszaminősítettni(3.5tonnára) B-kategóriába.Az is elég logikátlan amivel megindokolják a műszaki vizsgaállomasok a visszaminősítés elutasítását.Nekem egy műszaki vizsgáztató mondta hogy egy lakóautót a gyártási dokumántációja szerint direkt arra a megengedett legnagyobb össztömegre tervezték(elég lerázós duma).(például egy lakóautó saját (üres) tömege 2300kg megengedett legnagyobb össztömeg 4200kg)hát akkor kérdezem én a 4200 kg ot meddig tartana nekik lecsökkenteni 700kg val hogy vezethető legyen személyautó jogsival??Nem kell hozzá semmi,nem kell kiszerelni semmit az autóból.Mindössze a forgalmi engedélyben lévő megengedett legnagyobb össztömeg rubrikát kellene 4200kg ról 3500kg ra módosítani,hogy lehessen személyautó jogsival is vezetni.Szóval mindössze csak egy egyszerű papírmunka lenne az egész, ennyire nem képesek.(pedig az össztömeg csökkentés(módosítás)fizikailag semmiféle mechanikai átalakítást nem igényel, mindössze annyi van ilyenkor hogy a forgalmiban dokumentálva lesz az hogy gépjármű megengedett legnagyobb össztömege csökkentve lett 700kg val.Ennyi.

2015. dec. 15. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!