Milyen márkájú kuplungkészletet vegyek?
97-es WV Polo-ban kuplungot kell cserélni.
Sachs, Valeo, Luk, Aisin, Hans Pries.. néhány márka, amit találtam, de árban akár 20 ezer Ft különbség is lehet közöttük (kb 25 ezertől 45 ezerig).
A Sachs-ról hallottam, hogy jó márka, de lehet, hogy az olcsóbb Luk vagy Aisin is megfelel egy ilyen régi autóba. A kérdés, hogy az olcsóbbik szettek esetén lehet-e érezni minőségbeli különbéget használat közben, vagy inkább csak az élet tartam az ami miatt jobban megéri a drágábbik készlet?
Az érdekelne elsősorban, hogy az olcsóbb kuplung szettek működnek-e úgy, mint a drágábbak?
Az valószínű, hogy az olcsóbbak hamarabb tönkre mennek, de amíg működik addig ugyan azt tudja, mint a drágábbak?
Az olcsóbbaknál előfordulhatnak problémák. Pl. túl kemény lesz a pedál, rángat a kuplung...
A legjobb minőség, a Sachs. A felsoroltakból jó még a Valeo és a Luk. A többit nem ismerem.
Igazán a gyanúsan olcsó és a nem beszállítói de prémiumnak meghírdetett cuccoktól (kuplung és más egyébtől) érdemes óvakodni. Legtöbbször nem is a minőséggel van probléma hanem a mérettel.
A Sachs az amivel gyárilag szerelik de például a Hans Pries is teljesen jó ami azért olcsóbb. Nekem legalábbis bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!