Tanácsot kérnék. Vki tud segíteni?
2002-es 1,2-es benzines Fiat Puntom van (Ausztriából behozott) Olajcserénél vette észre a szerelő, hogy szivárog a hűtőből a folyadék és állítólag egy kisebb tócsa volt a kocsi alatt.
Az eset után folyamatosan figyeltem a hűtővizet, de igazából nem csökken a mennyisége, picit nyálkás volt a hűtő, de a gépjármű alatt soha nem láttam folyást. Tehát ha szivárog is rendkívül kis mennyiségben.
Gondolom ez nyáron kedvezőbb, mert télen kitágul a hűtő rács? és ha szivárog, akkor fog igazán. Jól gondolom?
Ha nem muszáj nem cserélnék vízhűtőt. Tömítő folyadék szóba jöhet?
Köszönöm a segítséget!
Nem kell cserélni vízhűtőt, el kell vinni javíttatni, én pl már rengeteg hűtőt javítottam meg, nagyon egyszerű.
De ilyet tömítő katyvaszokat ne rakj bele, mert szétnyomja a fűtőradiátort is, eldugul az egész rendszer, nyáron melegedni fog, és én fogok majd anyázni, ha megveszem tőled az autód egyszer.
"Gondolom ez nyáron kedvezőbb, mert télen kitágul a hűtő rács?"
Biztos az én ismereteim hiányosak, de nem épp hidegben húzódnak össze a fémek? Mellesleg szerintem a hűtő télen-nyáron 90 fokos üzemmeleg motornál.
Egyébként fogy a hűtővíz az autóból, kell utántölteni időnként?
Még valami: nyomás alatt elég egy tűhegynyi lyuk, vagy egy lazább bilincs is, hogy szivárogjon a hűtővíz épp csak annyira, hogy még elpárologjon, és észre sem veszed. Hidegen meg amikor nincs nyomás alatt a rendszer, nem folyik semmi. Kis szerencsével, vagy a kicsapódás nyomok alapján azért meg lehet találni a szivárgást, ha van.
Nekem a kiegyenlítő tartályon volt egy tűhegynyi lyuk, és csak véletlenül vettem észre, amikor meleg motornál felnyitottam a motorháztetőt, és véletlenül észrevettem, hogy vékonyan spriccel lefelé a hűtőfolyadék.
Igazából nem folyat, legalábbis nem látszik.
Az elmúlt fél évben kb. 1 deci lett utántöltve. Én úgy tudom, hogy a hideg idő miatt is csökken a mennyisége. Jól tudom?
Nyilván ha nem muszáj nem cseréltetem ki, mert 15.000 Ft az alkatrész+szerelési díj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!