Melyik olajat válasszam az Opel Vectra B 1.6 16V (1996) kocsiba?
Figyelt kérdés
Shell Helix Ultra 5w-40 vagy Shell Helix HX7 5W-40
a kocsiban 185 000 km van
2015. szept. 30. 00:54
1/5 anonim válasza:
olyat amilyet eddig hasznaltal. gondolom eco motros...szoval jon a tel lassan es a hidegek..en nem tennek bele 40es olajat
2/5 anonim válasza:
Előző, és miért nem?
Az a meleg oldali viszkozitás. Télen mínuszokban is ugyan úgy 90 fok az üzemi hőfok, mint nyáron kánikulában.
A 2012-es 1.6 16V Ecotec Opel Astra H-mban is gyárilag megengedett a 40-es meleg oldali viszkozitás.
3/5 anonim válasza:
Mindkét olaj megfelelő. Ugyanilyen autóhoz (csak 99-es) én Total 10w40-et használok, enyémben is van már 184000km.
4/5 anonim válasza:
szerintem a 10w40-es nagyon is jó , 100 000km nél-fölött már 10w40-es ajánlott castrol ,szerintem én is azt használom be vált
5/5 anonim válasza:
igen 90fok telen is..csak ha vekonyabb olajat teszel bele akkor hamarabb eleri az uzemihofokot es ez kimeli a motor allapotat,foleg ha rovidtavra hasznalja..
egyes voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!