99-es Suzuki Swift (1.3 8 szelepes) motorja enyhén, nem különösebben hangosan dízelszerű kerregést (? ), csörgést hallat.
Figyelt kérdés
Most vettem az autót és próbaúton nem tűnt fel. Most, hogy hajtom 2 napja azonnal észrevettem. Alapjáraton is hallatszik, pár mp-es szünetekkel gyakorlatilag folyamatos. Hidegen és melegen is hallom, menetben terheléskor, gyorsításkor. Gázelvételre nem hallatszik.
Mi lehet a gond? Csapágy vagy (ha jól tudom hidrotőkés ez a típus) hidrotőke? Segítségeteket nagyon köszönöm.
2015. szept. 26. 10:27
1/6 anonim válasza:
Ha kelepelő hang, akkor hidrotőke(ha van) .
De ha hidrotőkés, az hidegen hangosabb, melegen meg elmúlik, vagy sokkal halkabb.
Alacsony olajszint és elhasznált/elöregedett olaj is lehet.
Svagy nem belevaló olaj van benne.
Szerintem iktass be egy olajcserét, ha még nem volt.
És a vezérműszíj szettet is cseréltesd. Ne bízz az eladóban.
2/6 anonim válasza:
Típushiba a dugattyúszoknya repedése, vagy letörése. Szépen tud tőle kopogni. Azt hiszem hidrotőke ebben nincsen, ez még kézi állítású.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket. El fogom vinni megnézetni. Bízom benne, hogy nincs nagy gond.
2015. szept. 26. 21:20
4/6 anonim válasza:
Én pont most javítók egy ilyen motort, a 3as hengernél van eltörve a dugattyú,leszakadt a szoknyája és vitte magával az olajlehúzó gyűrűt is. Csodálkoztam hogy miért eszi az olajat.. xd
5/6 A kérdező kommentje:
4-nek! Rendellenes hangja volt? Mit tapasztaltál a füstölésen, olajfogyáson kívül?
2015. szept. 27. 08:52
6/6 anonim válasza:
Igen,csattogott mint az állat,alapjáraton is elég erős hangja volt,de ahogy nőtt a fordulat erősödött. Azóta már ki lett cserélve a törött dugó és meg lett gyűrűzve mind a 4 henger,meg is szűnt az olajfogyás. Egyébként a motorerő nem szállt el, csak csattogott meg ette az olajat, túlfogyasztás sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!