Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 99-es Suzuki Swift (1.3 8...

99-es Suzuki Swift (1.3 8 szelepes) motorja enyhén, nem különösebben hangosan dízelszerű kerregést (? ), csörgést hallat.

Figyelt kérdés

Most vettem az autót és próbaúton nem tűnt fel. Most, hogy hajtom 2 napja azonnal észrevettem. Alapjáraton is hallatszik, pár mp-es szünetekkel gyakorlatilag folyamatos. Hidegen és melegen is hallom, menetben terheléskor, gyorsításkor. Gázelvételre nem hallatszik.

Mi lehet a gond? Csapágy vagy (ha jól tudom hidrotőkés ez a típus) hidrotőke? Segítségeteket nagyon köszönöm.

2015. szept. 26. 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha kelepelő hang, akkor hidrotőke(ha van) .

De ha hidrotőkés, az hidegen hangosabb, melegen meg elmúlik, vagy sokkal halkabb.

Alacsony olajszint és elhasznált/elöregedett olaj is lehet.

Svagy nem belevaló olaj van benne.

Szerintem iktass be egy olajcserét, ha még nem volt.

És a vezérműszíj szettet is cseréltesd. Ne bízz az eladóban.

2015. szept. 26. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Típushiba a dugattyúszoknya repedése, vagy letörése. Szépen tud tőle kopogni. Azt hiszem hidrotőke ebben nincsen, ez még kézi állítású.
2015. szept. 26. 18:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket. El fogom vinni megnézetni. Bízom benne, hogy nincs nagy gond.
2015. szept. 26. 21:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Én pont most javítók egy ilyen motort, a 3as hengernél van eltörve a dugattyú,leszakadt a szoknyája és vitte magával az olajlehúzó gyűrűt is. Csodálkoztam hogy miért eszi az olajat.. xd
2015. szept. 27. 08:04
 5/6 A kérdező kommentje:
4-nek! Rendellenes hangja volt? Mit tapasztaltál a füstölésen, olajfogyáson kívül?
2015. szept. 27. 08:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen,csattogott mint az állat,alapjáraton is elég erős hangja volt,de ahogy nőtt a fordulat erősödött. Azóta már ki lett cserélve a törött dugó és meg lett gyűrűzve mind a 4 henger,meg is szűnt az olajfogyás. Egyébként a motorerő nem szállt el, csak csattogott meg ette az olajat, túlfogyasztás sem volt.
2015. okt. 7. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!