Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Cross motor rendszámoztatása,...

Cross motor rendszámoztatása, mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
Van egy friss A2-es jogosítványom, de az az igazság hogy nem nagyon értek a motorokhoz (műszaki értelemben). Viszont éppen motor vásárlás előtt állok, és én cross motor mellett tettem le a voksom. De belőle sok olyat árulnak ami ugye pályára stb. van, viszont én hallottam olyat hogy ezeket át lehet alakítani utcára, lerendszámoztatni, müszakiztetni. Ezeknek a feltételeiről, ehhez szükséges dolgoról szeretnélek titeket megkérdezni ( olyasmit hallottam hogy valamilyen fojtás kell bele ).

2015. szept. 22. 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:

pálya motor nem utcára való, azok amúgy is jobban szét vannak hajtva.

Ha utcára kell csak vegyél sima utcai crosst, egyszerűbb, mint rakás pénzért átalakítgatni egy nyúzott gépet, ami 15e km-t sem fog kibírni.

2015. szept. 22. 19:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Kijavítanám/kiegészíteném a kérdésemet még annyival, hogy engem igazából a "cross motor" kinézete az ami megfogott ( legyen ez akármilyen nevetséges is ) de ezeknek a fajtáját sem nagyon ismerem pl. Enduro, supermoto, stb. Ha lennétek oly kedvesek még azt elárulnátok nekem hogy ezek közül van olyan amit kimondottan utcára terveztek ? És melyik volna az ?
2015. szept. 22. 19:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet crossmotort rendszámoztatni. Illetve ez nem igaz, de semmi értelme nincs mert akkor már nem lesz belőle crossmotor és a papírozása is halálosan bonyolult és költséges.
2015. szept. 22. 19:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Enduro és supermoto is van utcai változatban, bár ezek némileg eltérnek a versenygépektől, de azért elég nagy a hasonlóság.
2015. szept. 22. 19:35
 5/8 anonim ***** válasza:

nem lehet cross motort rendszámoztatni, nem csak műszakilag nem felel meg, de típusengedélye sincs, hiszen eleve nem közúti felhasználásra tervezték... nem véletlenül nincs rajta se lámpa, se tükör, se semmi...

egy üzemórás pályamotoron minden a teljesítményről és a lehető legalacsonyabb tömegről szól, ami nem erre hivatott, az felesleges... egy pályamotoron még az idomok is olyan vékony, puha és hajlékony műanyagból vannak, hogy lehetőleg ne törjenek el ha eldobod a gépet, hogy jönne így a képbe a lámpa, index vagy a tükör? az lenne az első ami letörne, így a gyártónak eszek ágában sincs tenni rá, és ha nincs világítás, elektronikát sem kell úgy kiépíteni, se fesz.szabályzó, se akksi, se töltés, se relék, se műszerfal, se semmi, csak szikra legyen, oszt' hadd szóljon...

supermotot vagy endurot vegyél, azok közlekedésre alkalmasak, azokkal is lehet erdőn/mezőn csapatni, de utcán is járhatsz, viszont crosst csak pályára

2015. szept. 23. 02:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért a közelmúlt és a ma crossmotorjaiban elég sok az elektronika, gondoljunk az injektorra (4T) és a digitális gyújtásra.
2015. szept. 23. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:
az még mindig csak és kizárólag a motor működését szolgálja, semmi egyebet nem csinál, és azért a forgalomba kicsit több is kell annál, minthogy jár a motor... :D
2015. szept. 23. 12:22
 8/8 veterán vas ***** válasza:

Miután azt írtad, nem nagyon vagy képben a műszaki dolgokkal, szerintem jobban járnál, ha beballagnál egy motorkereskedésbe. Ha elmondanád az eladónak, hogy utcára szeretnél venni egy rendszám motort, ami -külsőre- álmaid cross-motorjára hasonlít, talán könnyebb lenne a választás.

Felettébb költséges megoldásnak tűnik az, hogy kinézel egy méregdrága versenymotort, és azt megpróbálod utcai üzemre átépíttetni, vizsgáztatni, stb.

2015. szept. 23. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!