MZ ETZ 251-es nem veszi be a második sebességet, mi lehet a baja?
Tegnap még rendben vett minden fokozatot. Ma már úgy mentem vele, hogy a kettest (csak a kettest) nem vette be mindig (kb. 70-80%-ban nem). Úgy tudtam vele menni, hogy egyes után hármast kellett kapcsolnom.
Semmi baja nem volt eddig. Amikor kettest váltok, akkor nem mindig érzem, hogy kattanna a fokozat, és ha kattan is, akkor sem olyan határozottan. (Tegnap még tökéletesen kattant.)
Hidegen, és melegen is ezt csinálja.
Olajcsere óta 600-700-km-t ment, 80w90-es olaj van a blokkban.
Elkopott a léptetővilla vagy a váltórúd és azon a mozgó rész, mindenképp szét kell szedni a blokkot sajnos ez nem simson hogy utána tudsz állítani...
Bár furcsa módon nekem se vette először aztán rájöttem hogy nem volt benne az a golyó meg a rugó ami beakasztja az ürest (blokk alján nagy csavar de nem az olaj leengedő) esetleg nézz rá hátha elkopott... Illetve emiatt lehet hogy a hernyótengely kopott el
Megnéztem a blokk alján azt a csavart. A rugó és a golyó is megvan, ill. ép. Visszacsavartam, majd mentem vele egyet, hátha jó lesz tőle. Először ugyanúgy nem vette a kettest, aztán 1-2 km után megjavult. Ugyanolyan tökéletes most már mint volt. Veszi a sebességet, és határozottan kattan a fokozat.
Nem értem, hogy mi volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!