Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha 50-es jogsival 70-es...

Ha 50-es jogsival 70-es robogót veszek megbüntethetnek?

Figyelt kérdés
Ha vizsgálat által kiderül hogy az általam 50-esnek hitt robogó nagyobb teljesítményű mint amire nekem jogsim van, akkor megbüntethetnek? Én úgy tudom hogy nem büntethető az elkövető olyan tény miatt, amelyről az elkövetéskor nem tudott.
2015. szept. 20. 22:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha úgy vetted, hogy a papírjába fel lett vezetve, hogy felfúrták 70-re, akkor igen.

Más esetben csak az után, miután a sündör szétkapta az út mellett a blokkot, és kimérte ml-re pontosan a mérésekhez használt 96%-os alkohollal, ami 1000%, hogy van nála. ;)

2015. szept. 20. 23:03
 2/9 anonim ***** válasza:
A törvény betartása alól nem mentesít annak nem ismerete...
2015. szept. 20. 23:05
 3/9 A kérdező kommentje:

Utolsó ne okoskodj kérlek... -,-

Teljesen más dolog amit te írsz, de hagyjuk, szép estét!

2015. szept. 20. 23:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Ha papíron 50-esként van feltüntetve, és valami baleset miatt bevizsgálják akkor én leszek a hibás? Ha magánszemélytől vettem, akkor nem tudhatom hogy tuningolta-e, és nekem nem kötelező beméretni. Különben is a robogóra nem kell műszaki, szabadon lehet adni-venni. Ebben az esetben mégis milyen felelősségem van?
2015. szept. 20. 23:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Igazad van, én a múltkor B kategóriás jogsival vezettem egy 40 személyes buszt, ami tele volt emberrel és belhajtottam egy szakadékba, mindenki meghalt, én éltem csak túl. Megnyugtat azonban a gondolat, hogy engem nem terhel semmilyen felelősség sem, hisz nem tudtam, hogy B jogsival nem vezethetek buszt...
2015. szept. 20. 23:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Teljesen elrugaszkodtál a valóságtól. Veszel egy vadi új kocsit, azonban a fékcsőt valaki elvágta. Hirtelen lelép a zebrára 40 ember, te pedig nem tudsz megállni emiatt elütöd mindet. Úgy közelítetted meg a zebrát hogy bármikor megtudj állni ha szükséges, azonban a fék hiányában ez nem jött össze. Amikor a kocsit elindítottad a fék még működött (nem folyt még el az összes fékolaj). Ebben te vagy a hibás, mert hogy miért nem ellenőrizted át az autód minden egyes részét?
2015. szept. 20. 23:51
 7/9 anonim ***** válasza:
hivatalosan megbüntetnének, gyakorlatilag én még soha az életben nem hallottam erre példát, hogy valakit emiatt büntettek volna... 50-esnek hazudott 125-ösről már hallottam, de az látszik is, viszont egy 50-es motoron a 70-es henger is ugyanúgy néz ki, mint az 50-es, kívülről nincs különbség... arra figyelj, hogy ne legyen feltűnő, tehát semmi ordító tuning kipufogó, meg malomkő méretű féktárcsák, és egyéb csicsás "tuning" kiegészítők... ha sima alap kinézetet meghagyod, és nem 90-el suhansz el a rendőr előtt, akkor senki nem fog foglalkozni vele
2015. szept. 21. 03:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Kerdező,itt egyedül te vagy elrugaszkodva a valóságtól.....annyi a szerencséd(mint ahogy a 7-es írta)hohy ha nem feltűnősködsz vele a kutya nem fogja sosem ellenőrizni,de ha egyszer megfognak vele a biztosítási csalástól kezdve bármit rádverhetnek....a rendőrt meg biztosan velőig meg fogja hatni a sztorid,higy te szegény kis ártatlan lélek,te nem is tudtál erről......teljesen hihető....szerintem a police még meg is könnyezné
2015. szept. 21. 08:23
 9/9 anonim ***** válasza:

A törvény betartása alól nem mentesít annak nem ismerete...

A kérdező kommentje:

Utolsó ne okoskodj kérlek... -,-

Teljesen más dolog amit te írsz, de hagyjuk, szép estét!

Ez nem okoskodás!!!

Ezt a szöveget azonnal hozzádvágják!!!!

Továbbá,

kategórián felüli vezetés,

biztosítási csalás.

Van még kérdésed?

2015. szept. 22. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!