Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új trafipax nézi a le/fel...

Az új trafipax nézi a le/fel kapcsolt fényszórót?

Figyelt kérdés

Mert a tompított nem jó, de holnap menni kellene pályán elég sokat, persze napközben időzítem, meg van már nappali menetfény, (duster facelift)

Tehát büntetnék e azt ha nincs fent a tompított?

2015. szept. 20. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Azoknál az autóknál amik gyárilag menetfénnyel jönnek ki, nem is kell tompított. Vajon a trafi meg tudja különböztetni a DLR-es PAssatot a nem DLR-es Passattól? :D

Ezt az új trafival biztosan nem büntetik.

2015. szept. 20. 19:41
 2/10 A kérdező kommentje:
hát azért ha jól tudom lakott területen kívül kellene tompított, csak komolyabb mint egy nappali menetfény
2015. szept. 20. 19:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudtam, hogy a nappali menetfény használható tompított helyett, nappal, jó látási viszonyok mellett.
2015. szept. 20. 20:08
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem nézi az még a sebességet sem, meg semmit, nemhogy a fényszórót.
2015. szept. 20. 20:14
 5/10 anonim ***** válasza:
A nappali menetfény szerinted miért nappali menetfény?
2015. szept. 20. 20:16
 6/10 lupara ***** válasza:
100%
#3-nak.Jól tudod,nappal használható,jó látási viszonyok mellett.Arra van kitalálva,a tompitottnál jóval kisebb áramfelvétellel.
2015. szept. 20. 20:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem fognak ezért büntetni, de ha a rendőr leint valahol akkor azért bizony már szólhat érte és büntethet is. Persze mondhatod azt hogy útközbe romolhatott el és amint végzel a dolgoddal egyből viszed szerelőhöz, így kilehet magyarázni de ahhoz olyan rendőrt kell kifognod aki nem köt bele mindenbe. Én is jártam így hogy a tompított lámpám megadta magát, hiába az izzó csere semmi eredménye nem volt. Épp szerelőhöz vittem fényes nappal és leintettek, és mondták hogy ez bizony szabálysértés de elmagyaráztam neki hogy épp a szerelőhöz tartok akihez mindig is vittem az autót és ezért most az 5 km távért igazán nem szólhatna főleg fényes nappal. Akkor mondták hogy jó menjek de még egyszer elkapnak és nem látják hogy világít már írják is a bírságot. Másnap persze megint kifogtam őket akkor pont mögöttem voltak, villogott megálltam és már egyből ment is az autó elé megnézni hogy működik-e megnézte, akkor közölte hogy csak ezért állítottak meg hogy ellenőrizzék hogy valóban a probléma megoldása miatt mentem akkor az úton, rendszámom megjegyezték így tudták ki vagyok, és akkor már el is köszöntek.
2015. szept. 20. 20:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Egyébként a "nappali menetfényt" csak városban használom tábla elhagyás után én egyből nyomom a tompítottat.

Nos hát akkor virradás után indulunk.

Köszönöm a válaszokat.

2015. szept. 20. 20:34
 9/10 anonim ***** válasza:
45%
A nappali menetfénynek jóval erősebb szórt fénye van, mint a tompítottnak. Szürkületkor ezért kell tompítottat kapcsolni, mert te nem látsz vele, mert nem az utat világítja, más viszont tökéletesen megvakul tőle.
2015. szept. 21. 19:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod. A nappali fény elegendő városon kívül is;kivéve rossz látási voszonyok között.
2015. nov. 29. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!