Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van itt olyan fiu aki 14-15...

Van itt olyan fiu aki 14-15 évesen kapott motort?

Figyelt kérdés

Mit kellet csinálnotok ahoz hogy vezethessetek? Milyen jogsi kellett nektek és milyen motorotok volt?

Szeretnék venni egy motort mivel a sulim eléggé messze van (30km) de nem nagyon értek ezekhez. Arra gondoltam hogy egy Yamah tzr50-es jó lenne első motornak. De nemtudom hogy 15 évesen vezethetek-e ilyen motort ugy hogy több településen keresztül kellene mennem?!

A rendőrök nem köthetnek bele abba ha 15 éves gyerek motorral közlekedik a főúton/városban? Mennyivel mehetek egy motorral? Ugyan úgy mint a kocsik?

Köszönöm a segítségeket

2015. szept. 8. 20:08
 1/10 anonim ***** válasza:

"több településen keresztül kellene mennem"

Tényleg nem értesz hozzá!

14 éves kortól le lehet rakni az AM kategóriájú jogosítványt (segédmotor, max 50ccm-es motor, meg mopedautót vezethetsz). Ha megvan a jogsid, akkor egy adásvételi kell a motorra, kötelező biztosítás, kell ugye az AM jogsi, és már mehetsz is, bejárhatod az egész országot vele. Külföldön nem vezethetsz 18 év alatt csak.

2015. szept. 8. 20:23
 2/10 A kérdező kommentje:

1-es.

En megmondtam hogy nem értek hozzá 😁😁

Köszi. A választ.

De azért írjatok még. Szerintek milyen motor lenne jó? Az amit én néztem ki (Yamaha tzr50) vagy van jobb ötletetek? Nektek milyen volt az első motor?

2015. szept. 8. 20:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Simson, vagy robogó. A többi nem éri meg.
2015. szept. 8. 20:32
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

Semmiképpen se vegyél Simsont, az az öreg bácsiknak való, akik a 30 éves sisakjukba ön és közveszélyesen járkálnak velük. Robogót meg pláne ne vegyél, hisze Te MOTOROZNI akarsz!

A TZR50 nem rossz választás, ha ilyen tetszik, akkor szóba jöhet még az Aprilia RS50 is.

2015. szept. 8. 20:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy jól összerakott, és beállított Simson igen is jó motor! Ne szóld le! 4 éve van simóm, ilyen falubeli rohangálásra használom a kocsi mellett, de soha nem hagyott cserben!

Aprilia RS50 jó választás, megy, mint az ökör.

2015. szept. 8. 21:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Az ilyen régies motorok meg a robogók nem teccenek.

Inkább gyorsulási motort szeretnék. De azzal sem száguldozni akarok. 😁

2015. szept. 8. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem is fogsz, 50cc mellett... Ebben a kategóriában nem létezik sportmotor. Ésszerű választás a robogó, mert nagyon praktikus. Jövőre nézve valamivel előnyösebb a Simson, azon megtanulsz kuplungot kezelni.

A1-es kategóriában sem fogsz sportmotort venni, mert nincs ilyen. Persze van ami külsőre hasonlít, de a kényelmetlenebb üléspozíció és ráaggatott idomokon kívül sima városi motorok ezek.

A2-nél már lehet jó motorokat venni. 35kw bőven elég mindennapos használatra, sőt. Persze sportmotor itt sincs.

A korlátlanig el kell jutnod, ha "gyorsulási motort" akarsz.

2015. szept. 9. 11:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, a robogóval jársz a legjobban, tapasztalat. Váltóst 125-250 ccm-ig nem érdemes venni. 4 éve van robogóm és imádom. Eddig a 4 év alatt csak tankolni kellett, semmi mást. Keress egy karburátoros aprilia sr-t és nem fogsz benne csalódni. Ha jól használod, örök élet.
2015. szept. 13. 16:30
 9/10 anonim ***** válasza:
az am6-tal szerelt gépekben sem fogsz csalódni.
2015. szept. 13. 20:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Az AM jogsival autóúton(pl.M0) és autópályán(M3) nem mehetsz. Nekem egy aprilia af-1 motorom van. Váltós speedmotor(szerű) motor. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Én szeretek váltani is ezért nekem nem probléma hogy gyakran szeretek váltani. Szerintem a tzr nem éri meg első motornak mert drága és azért nem olyan pofon egyszerű motorozni. Inkább vegyél egy olcsó motort amit nem sajnálsz annyira ha mondjuk felborul vagy mondjuk amikor én elsőre toltam a motort elborult(szerencsére nem lett semmi baja.) de ha mondjuk egy tzr borul el és törik el egy idom, mint egy ilyen aprilián ami 25 éves. Kevésbé félsz hogy sokat kell rá költeni. Az első 10 percben nagyon féltem a motoron de aztán már csak húztam neki.
2017. aug. 2. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!