Van itt olyan fiu aki 14-15 évesen kapott motort?
Mit kellet csinálnotok ahoz hogy vezethessetek? Milyen jogsi kellett nektek és milyen motorotok volt?
Szeretnék venni egy motort mivel a sulim eléggé messze van (30km) de nem nagyon értek ezekhez. Arra gondoltam hogy egy Yamah tzr50-es jó lenne első motornak. De nemtudom hogy 15 évesen vezethetek-e ilyen motort ugy hogy több településen keresztül kellene mennem?!
A rendőrök nem köthetnek bele abba ha 15 éves gyerek motorral közlekedik a főúton/városban? Mennyivel mehetek egy motorral? Ugyan úgy mint a kocsik?
Köszönöm a segítségeket
"több településen keresztül kellene mennem"
Tényleg nem értesz hozzá!
14 éves kortól le lehet rakni az AM kategóriájú jogosítványt (segédmotor, max 50ccm-es motor, meg mopedautót vezethetsz). Ha megvan a jogsid, akkor egy adásvételi kell a motorra, kötelező biztosítás, kell ugye az AM jogsi, és már mehetsz is, bejárhatod az egész országot vele. Külföldön nem vezethetsz 18 év alatt csak.
1-es.
En megmondtam hogy nem értek hozzá 😁😁
Köszi. A választ.
De azért írjatok még. Szerintek milyen motor lenne jó? Az amit én néztem ki (Yamaha tzr50) vagy van jobb ötletetek? Nektek milyen volt az első motor?
Semmiképpen se vegyél Simsont, az az öreg bácsiknak való, akik a 30 éves sisakjukba ön és közveszélyesen járkálnak velük. Robogót meg pláne ne vegyél, hisze Te MOTOROZNI akarsz!
A TZR50 nem rossz választás, ha ilyen tetszik, akkor szóba jöhet még az Aprilia RS50 is.
Egy jól összerakott, és beállított Simson igen is jó motor! Ne szóld le! 4 éve van simóm, ilyen falubeli rohangálásra használom a kocsi mellett, de soha nem hagyott cserben!
Aprilia RS50 jó választás, megy, mint az ökör.
Az ilyen régies motorok meg a robogók nem teccenek.
Inkább gyorsulási motort szeretnék. De azzal sem száguldozni akarok. 😁
Nem is fogsz, 50cc mellett... Ebben a kategóriában nem létezik sportmotor. Ésszerű választás a robogó, mert nagyon praktikus. Jövőre nézve valamivel előnyösebb a Simson, azon megtanulsz kuplungot kezelni.
A1-es kategóriában sem fogsz sportmotort venni, mert nincs ilyen. Persze van ami külsőre hasonlít, de a kényelmetlenebb üléspozíció és ráaggatott idomokon kívül sima városi motorok ezek.
A2-nél már lehet jó motorokat venni. 35kw bőven elég mindennapos használatra, sőt. Persze sportmotor itt sincs.
A korlátlanig el kell jutnod, ha "gyorsulási motort" akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!