Az egyik ismerősöm bal lábbal fékez? Ez reális? :S
Ha csak simán kicsit lassítani akar, akkor ballal fékez ha vissza akar váltani akkor jobbal.
Én mikor próbáltam ballal fékezni azthittem lefejelem a kormányt, gondolom azért mert a bal a kuplunghoz van és nem fékezésre, de amúgy mi haszna van?
No meg azt vettem észre, hogy még nyomja a gázt egy kicsit de a féket is :S ilyenkor mivan?
A4-ese van.. Evvel nem öli a motort??
18/F
Megoldhato, de en nem ajanlom csak automata valtos kocsiknal.
Nekem automata van, mar vagy 6 eve bal labbal fekezek. Teljesen biztonsagos es sokkal rovidebb a reakcioidom, amikor fekezni kell mert eleve a bal labam a fekpedal felett tartom mindig. Az elejen furcsa volt, az izmok is hamar elfaradtak, de hamar belejon az ember.
Manualis autonal nem javaslom. Barmikor meglatogatom a szuleim es apu manualis kocsijat vezetem erzem, hogy nem biztonsagos. A finom fekezeshez szokott bal labamnak furcsa, hogy erobol kell beletaposni a kuplungpedalba. Mikor a bal labam mar megszokta, hogy kemenyen kell a kuplungra lepni es megprobalok a bal labbal fekezni, mindig lefejelem a kormanyt.
Persze erre oda lehet figyelni, tudod, hogy most feket nyomsz a bal labbal akkor finom vagy, tudod, hogy most kuplung akkor erosen, de vezetes kozben a kozuton amikor 50-60al repitesz, nincs idod ilyenekre gondolni ezert ez balesetveszelyes. En legalabbis ezt tapasztalom magamon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!