Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért villágít halványan a...

Miért villágít halványan a ledes izzó?

Figyelt kérdés
Tegnap kicseréltem a belső világítás ledesre és halványan világít folyamatosan.Mit csináljak?Ez meríti az akkumulátort?Előre is köszi.

2015. szept. 1. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
A led sokkalal érzékenyebb az izzónál. Az említett esetben a fogyasztása minimális. Az a baj, nem ismerjük az áramkör kapcsolási rajzát. Próbáld blokkolni 22 - 47 nF kondival.
2015. szept. 1. 14:05
 2/6 anonim ***** válasza:

A LED nem izzó, hanem világító-dióda.

A Led-del sorba kell kötni egy áramkorlátozó-ellenállást, ami a tápfesz (jelen esetben 12V), a LED megengedett max árama és a LED tipusának függvénye.

Gondolom, fehér fényű LED-et használsz, azok közül is a 10 mm átmérőjűt. Ennek megengedett max árama általában 20 mA, a rajta eső feszültség pedig 2.5÷3V.

Ha egyet használsz közülük, akkor köss sorba vele egy 10/0.02 = 510 Ohmos ellenállást.

2015. szept. 1. 15:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát köszi, biztos így van :D Én nem értek hozzá csak az izzót kicseréltem ledre tegnap és ennyi.Akkor vissza rakom a gyári izzót, mert nem vágom, hogy kell megcsinálni.Köszi a segítséget :D
2015. szept. 1. 15:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs mit!

Ha van olyan ismerősöd, aki egy kicsit ért hozzá, akár rossz izzó foglalatába be is tudjaforrasztani.

2015. szept. 1. 21:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezek szerint a LED-en folyik valami nagyon kevés, pár milliAmperes kicsi jelképes áram, a kapcsolónál lévő régi kicsit átvezető piszok, vagyis korrózió elektromosan kicsit vezető maradéka, amitől az eredeti gyári izzó nem tud felizzani, viszont a led a legkisebb áramon is világít (mert nagyon kicsi a fogyasztása).

Az egész rendszer fogyasztása azzal sem nagyobb kikapcsolt állapotban, mint az izzóval, ami azon az áramon viszont sötét marad, vagyis megnyugszol, hogy nem folyik áram, pedig dehogynem, csak nem látod, viszont áram mérővel meg lehet mérni, ha valaki tudja mit hol és hogyan kell.

2015. szept. 2. 17:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Na ezt meg is értettem :) Köszi.
2015. szept. 7. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!