Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorra LED fények?

Motorra LED fények?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérdezni hogy drága hazánkban nem ütközik valami jogszabályba vagy valamibe ha Led csikókat rakunk a burkolatra? Szeretném 1 kicsit optikai tuningolni a gépet de nincs kedvem a rend őreivel veszekedni emiatt nonstop

ilyesmire gondolok: [link]

2015. aug. 30. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem szabályos, mint ahogyan a helyesírásod sem az.

Ettől a dekorációtól több nem leszel, másokat zavarhatsz a közlekedésben, s nem is megengedett.

2015. aug. 30. 12:32
 2/8 anonim ***** válasza:
én ezért nem szeretem a műanyag karácsonyfát
2015. aug. 30. 12:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem akarok több lenni :D magasról teszek arra hogy kinek tetszik :D nekem tetszene és kész :D és nem hiszem el hogy muszáj grammar náciskodni :D Azt igazából nem értem kit miért zavar ez :D mármint én nem ennyit akarok :D olyat ami közelről látszik és jól nézki :D nem az egész motort akarom körbevilágitani
2015. aug. 30. 12:34
 4/8 anonim válasza:
0%

Ez hülyeség, hogy tilos. Bökj már rá arra a pontra, ahol ezt megtiltja.

Semmi zavaró nincs benne, gondolom ne legyen annyira vakító fényű, és kész(erre szerintem meg van határozva egy érték), de ezen felül simán szabályos, én Simson-omon is van, igaz, ott a küllőben.

2015. aug. 30. 12:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A megoldáshoz el kell olvasni a 6/1990. sz. KöHÉM-rendeletet, amely többek között a gépjárművek világító- és fényjelző berendezéseire is tartalmaz megkötéseket. Az autó alá (jelen esetben ugye motoról beszélgetünk, d az elv ugyanaz) helyezett neon/led fény egyik ilyennek sem felel meg. Sőt, nem is tud megfelelni, mert a rendeletben felsorolt berendezések mind teljesen más jellegűek. S mivel nem felel meg a rendelet előírásainak, ezért (legalábbis közúti közlekedés során) nem használható!
2015. aug. 30. 13:28
 6/8 A kérdező kommentje:
De ez nem alá lesz helyezve mármint nem alulrol világitja meg a motort :D ez a burkolat belsejében lesz hát mintha egy számitógép házat világitanál ki valami olyasmire kell gondolni :D
2015. aug. 30. 16:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan rakd körbe a motorodat ezekkel a nagggyonigényes LED fényecskékkel. Bizonyára olyan közegben élsz, ahol a KRESZ, és a jóízlés, annyit ér, mint a kocsmában elhangzott ígéret, amit a szomszédnak teszel a sokadik feles+sör után.

Tuti jól fog kinézni a motorod, a faluban mindenkinek tetszeni fog.

Legyél az élet császára a kis kínai lampionokkal. :)

2015. aug. 30. 17:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy LED csikókat és nem CSÍKOKAT akarsz feltenni?

Bármit rászerelhetsz a motorodra ami a fent említett 6/1990-nek megfelel, de mást is, csak nem használhatod max. magánterületen. (Nem, a tecsó parkoló nem magánterület a KRESZ szempontjából)

2015. aug. 30. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!