Szerintetek mi lehet ez a fura daráló hang a futóműből 100km/h felett?
A vectra A típusú autómból fura hang jön 100km/h felett.
Az alábbi videón meg is hallgathatjátok:
Röviden eddig: a zaj egy nagy csattanás óta van. Ekkor azt hittem kiszakadt a futó művem, de nagy nehezen a szervízig eljutva kiderült, hogy csak a stabilizátor-lengőkar rögzítő szilent tört el jobb elöl.
Kicseréltem ez a rögzítőt, stabilizátor rúd középső szilentet, első csapágyat, féktárcsa porvédő lemezt.
Eddig egyik sem segített.
További infó, hogy ha nagy sebességnél finoman rányomok a fékre a zaj tompább lesz.
Ha valakinek van ötlete rá vagy, hogy miként lehetne kideríteni a forrását azt nagyon megköszönném!
Feleségem autójának volt hasonló hangja, de azt egy a hosszbordás szíjból kiszakadt acélszál adta, ami beszorult a generátor tárcsa alá.
Bár az kicsit hangosabb volt.
További információ:
Természetesen próbáltam üresben gurulni illetve levettem közben a gyújtást is. Természetesen a zaj jellege egyáltalán nem változott. Vagyis a probléma nem a motor és azon szíjai, illetve a kuplung körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!